19778
12:59 25.022019

Ужгородським баскетболістам не вдалося зупинити переможну ходу лідера. Фото

Спорт 1827

У рамках 10-го туру Першої ліги України з баскетболу «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» приймав «ДіДіБао» (Кам’янець-Подільський). Ігри відбулися 23–24 лютого в СК «Юність».

У цій грі зустрічалися лідери групи № 3. «ДіДіБао» напередодні здобув 18 перемог у 18 матчах і достроково забронював собі першу позицію в турнірній таблиці. Натомість «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» виборов 14 звитяг (18 ігор) і гарантував собі друге місце. Ця гра не мала турнірного значення, однак обидва колективи прагнули перемоги й на позитивній ноті завершити перший етап змагань.

Перша гра. «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – «ДіДіБао» (Кам’янець-Подільський) – 54:73

У стартовій 10-хвилинці в діях обох команд було багато браку (колективи припускалися чималої кількості помилок як у побудові своїх атак, так і під час захисту). Як підсумок, усього 21 очко в першій чверті (8:13). Наступний відрізок гри був куди цікавіший: на майданчику був динамічний баскетбол, завзята боротьба, яскраві індивідуальні дії та чимало результативних атак. У другій чверті перемогу святкували господарі (21:20), однак загальний рахунок був на користь гостей (29:33).

Вирішальною в цьому матчі була третя 10-хвилинка. Закарпатська команда показала низьку результативність і погано зіграла в захисті. Кам’янець-подільський колектив уміло скористався помилками суперника й зробив вагому заявку на перемогу (36:58). Переломити хід поєдинку господарям не вдалося. «ДіДіБао» контролював перебіг гри й довів справу до переконливої вікторії з рахунком 54:73.

Найрезультативнішим у матчі був Андрій Попадинець («Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ»), який набрав 22 очки. У складі гостей високу результативність продемонстрував Микола Полюляк (21).

Друга гра. «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – «ДіДіБао» (Кам’янець-Подільський) – 81:96

Ужгородський колектив упевнено розпочав гру і вже в першій чверті заволодів перевагою в 10 очок (22:12). Але тримати високу планку протягом усієї гри закарпатцям було не до снаги. У другій чверті гості відчуто додали й змогли не тільки наздогнати суперника, а й вийти вперед (38:41).

Третя частина зустріч проходила у цікавій конкурентній боротьбі й, що важливо, з великою кількістю результативних дій, але відрив «ДіДіБао» у рахунку збільшився ще на два пункти (62:67). Закарпатці на завершальну фазу гри вийшли сконцентрованими та націленими на боротьбу. Господарі паркету чудово діяли на старті четвертої 10-хвилинки і навіть вийшли вперед (72:67). Але клас суперника дався взнаки. Після одного з тайм-аутів гості почали діяти агресивніше, і це принесло бажаний результат. Кам’янець-подільський колектив грамотно зіграв на завершальних хвилинах і здобув вольову перемогу з рахунком 81:96.

Як і днем раніше, найрезультативнішими у складі своїх команд були Андрій Попадинець (31 очко) та Микола Полюляк (32).

На цьому перший етап змагань для нашої команди завершився. «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» у нинішньому сезоні демонструє високий рівень гри і цілком заслужено проходить до наступного раунду. За яким регламентом буде проводитися наступний етап Першої ліги та з якими суперниками гратиме закарпатський БК, повідомимо згодом.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах