19857
12:36 27.022019

Ужгородська районна федерація футболу визнана кращою в області

Спорт 3529

Щороку Федерація футболу України визначає кращий районний підрозділ у кожному з регіонів за підсумками минулого року.

Нагадаємо, у сезоні 2017 такого звання була удостоєна Свалявська районна федерація. Організатори конкурсу до уваги беруть ряд критеріїв: розбудову футбольної інфраструктури, кількість дитячо-юнацьких, дорослих та ветеранських команд, їх виступи на обласній та загальнодержавних професійній й аматорській аренах тощо. Переможець, окрім гучного визнання, отримує від ФФУ і комплект футбольної форми. За підсумками сезону 2018 Ужгородська районна федерація справедливо фінішувала у якості лідера з-поміж інших структурних підрозділів ФФЗ, обігнавши Тячівську, Мукачівську та Іршавську РФФ.

У 2018 році під егідою Ужгородської районної федерації проведено: турнір з міні-футболу, в якому взяли участь шістнадцять команд; Зимову першість (12 команд); чемпіонат та районну першість (13 команд); кубок Ужгородщини (12 команд). Чотири районні команди змагались в обласному турнірі (Ліга чемпіонів Закарпаття), зокрема Великі Лази поступились виключно у фіналі, примірявши комплект нагород найвищого ґатунку. Дві команди успішно виступили в вищій лізі крайового чемпіонату. Мова про «Середнє», яке на п’єдестал пошани піднялось обома складами: дорослі – срібні призери, юнаки – бронзові. Слід згадати й успіхи концгазького «Вітязя» – юнаки у Вищій лізі фінішують другими.

Ще три команди представлені в обласній першості: кінчеській «Сокіл», «ОК ДЮСШ Невицький Замок» та шишлівський «Фаворит». Зокрема юнаки останнього клубу боролись за комплект нагород найвищого ґатунку до останнього туру. Як наслідок, обмежились срібними нагородами.

Єдиний футбольний клуб – представник Закарпаття на професійній арені держави – дислокується теж в Ужгородському районі. «Минай» на зимову перерву пішов у статусі фаворита групи «А» Другої ліги чемпіонату держави.

Під егідою федерації футболу Ужгородського району упродовж минулого року проведено одинадцять дитячо-юнацьких районних, обласних, всеукраїнських та міжнародних турнірів, участь у яких взяли 406 місцевих команд. Чотири турніри з-поміж ветеранів.

На території Ужгородщини працюють чотири дитячо-юнацькі футбольні школи.

Такі успіхи можливі виключно завдяки тісній співпраці футбольних функціонерів, меценатів та представників влади. Зокрема керівництво ужгородського району на розвиток гри мільйонів та розбудову футбольної інфраструктури виділяє кругленьку суму. До прикладу, в 2018 році на покращення матеріально-технічної бази районних команд з бюджету виділено 1,255,000 гривень. Мова про будівництво спортивного комплексу в селі Невицьке. Встановлено огорожі та проведено благоустрій на стадіонах Великих Геївців, Оріховиці, Руських Комарівців та Концгазо. Тоді ж двадцять чотири команди отримали по 15000 гривень.

2017 – 100,000 гривень додатково виділяється для стадіону Великих Геївців. А 360,000 рівномірно розподілено між двадцятьма районними футбольними клубами.

2018 був найпліднішим. На будівництво футбольної інфраструктури з районного бюджету пішло 2,850,000 гривень. Майданчики зі штучним покриттям встановлено у Лінцівській ЗОШ, у селах Пацканьово та Минай. Додатково виділено кошти на спорткомплекс у Невицькому, благоустрій футбольних полів у Руських Комарівцях та Нижньому Солотвині. Усі команди, які виступають у районній першості, чемпіонаті, учасники обласних змагань, ветеранські та дитячо-юнацькі клуби минулоріч отримали по 18,000 гривень, м’ячі та футбольне екіпірування. Такою підтримкою з боку влади станом на сьогодні не може повихвалятись жоден район Закарпатської області. А більшість з них уже й забули про районні Чемпіонати, не говорячи вже про виступ команд на обласній чи то загальнодержавній аренах.

Голова Ужгородської районної федерації, Іван Ковач, його заступники Василь Хмельницький та Олександр Роман планку не занижуватимуть і в поточному році. За неповні два місяці вони вже встигли провести турнір з міні-футболу, успішно проходить Зимова Першість на стандартному полі зі штучним покриттям у селі Кам’яниця. До слова, усі витрати взяла на себе районна федерація. А ще у планах понад 20-мільйонний проект на розбудову футбольної інфраструктури села Кінчеш, де тренуватимуться юнаки з районної ДЮСШ. Гроші планують виділити з районного бюджету, та поки на заваді благих намірів стоять підприємці, повідомляє lobda.at.ua.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини