20013
14:19 11.032019

В Ужгороді відбулося яскраве боксерське дійство

Спорт 1693

Міжнародний турнір із боксу «Uzhhorod challenge 2019» зібрав в обласному центрі Закарпаття близько ста спортсменів із різних куточків України, а також гостей з Угорщини, Словаччини та Німеччини.

Змагання відбувалися протягом двох днів, 8–9 лютого, в ужгородському СК «Юність». Спочатку на ринг виходили боксери віком 12–18 років. Закарпатці показали якісний рівень і змогли вибороти чимало нагород. А родзинкою турніру стала вечірня матчева зустріч команд України та Німеччини.

Традиційно протистояння української та німецької команд складаються з десяти поєдинків. За перемогу нараховували три очки, за нічию – два, а за поразку – одне. Елітні бої зібрали на трибунах чимало вболівальників, які активно підтримували наших спортсменів. Відзначимо, що до складу збірної України увійшло троє закарпатських боксерів: Юрій Пойда, Георгій Кушнаренко та Володимир Боровський.

У першому бою зустрілися Юрій Пойда та Філіп Дзубара (вагова категорія 69 кг). Закарпатець показав високий рівень підготовки, продемонстрував добру техніку і здобув перемогу. Наступний бій (Юрій Шепелюк – Александр Хофман, вагова категорія 64 кг) завершився внічию, а в третій сутичці українець Михайло Совтус переміг німця Рудольфа Хофмана (вагова категорія 64 кг). Четвертий (вагова категорія 64 кг) та п’ятий (вагова категорія 69 кг) бої також завершилися на користь синьо-жовтої дружини (Олександр Абрамян та Віктор Петров перемогли Фіжера Ноа та Домке Едуарда – відповідно), тому на екваторі протистояння Україна володіла комфортною перевагою (14:6).

У шостому двобої (Михайло Ковалевич – Руслан Луньов, вагова категорія 75 кг) також був паритет, а сьомим на ринг вийшов інший представник Срібної землі – Георгій Кушнаренко (вагова категорія 75 кг). На жаль, наш спортсмен не зміг вибороти позитивного результату і поступився Кнорпу Фреді. Дебютна перемога німців дозволила трохи наблизитися до українців у загальному рахунку (17:11), однак переломити хід зустрічі гостям не вдалося. Поєдинки Володимир Мандзюк – Карадак Малік (вагова категорія 75 кг) та  Віктор Труш – Фітіма Тома (вагова категорія 91 кг) завершилися на користь українців і гарантували перемогу нашій команді. А у завершальному бою цьогорічного турніру виступив третій закарпатський боксер – Володимир Боровський (вагова категорія 69 кг). Двобій проти Тосуна Хакана тривав у цікавій безкомпромісній боротьбі й завершився внічию.

Тож із загальним рахунком 25:15 перемогу здобула команда України. Боксерське свято відбулося на високому рівні й подарувало прихильникам цього виду спорту багато позитивних емоцій.

Олег МИКИТА

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах