20616
09:41 15.042019

Реконструйована головна арена Закарпаття прийняла перші легкоатлетичні змагання

Спорт 3215

У суботу, 13 квітня, відбулися урочистості з нагоди завершення капітальної реконструкції легкоатлетичного ядра стадіону «Авангард» в Ужгороді. Його вимостили поліуретановим покриттям Conipur SW (Швейцарія) – безшовною сендвіч-системою для професійних легкоатлетичних бігових доріжок і універсальних спортивних майданчиків найвищого класу. Кошти на це були виділені з Державного фонду регіонального розвитку та місцевого співфінансування.

Розпочалися урочистості парадом спортсменів у супроводі оркестру та виступом ансамблю мажореток Ужгородського коледжу культури і мистецтв. Після виконання державного гімну України до присутніх звернулися високі гості, які доклали зусиль, аби це свято відбулося.

–Сьогодні тут панує «цариця спорту» – легка атлетика, – зазначив у вітальному слові перший заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Іван Дуран. – Завдяки спільним зусиллям центральної, обласної і місцевої влади, спортивним активістам головна арена нашого краю отримала легкоатлетичні доріжки європейського взірця. Незабаром тут можна буде проводити всеукраїнські і міжнародні змагання. Однак, важливо й те, що ужгородці на цьому стадіоні зможуть також безкоштовно займатися спортом.

Привітав учасників урочистої події і державний секретар Міністерства молоді та спорту України Олег Немчінов, який розповів про плани відомства продовжувати споруджувати в країні новітні спортивні заклади, а перший віце-президент Федерації легкої атлетики України Володимир Рудюк вручив подяки Федерації першому заступнику голови Закарпатської ОДА Івану Дурану та керівнику Федерації легкої атлетики Закарпатської області Анатолію Коломойцю.

Після внесення олімпійського вогню на арені розпочалися змагання відкритого чемпіонату області серед команд ДЮСШ, міст та районів із 13-ти індивідуальних видів легкої атлетики та естафетного бігу, повідомила “Карпатському об’єктиву” прес-служба ОДА.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах