20978
14:51 6.052019

ФК «Минай»: програли, змінили тренера, перемогли

Спорт 1922

Минулий тиждень для ФК «Минай» виявився насиченим. Команда провела два матчі в Другій лізі України з футболу, а також змінила головного тренера.

«Черкащина-Академія» – «Минай»

1 травня колектив з Ужгородщини гостював на Черкащині, де в рамках 23-го туру третього за силою дивізіона країни зійшовся із «Черкащиною-Академією» (Білозір’я). Як і очікувалося, очна зустріч претендентів на підвищення у класі пройшла у цікавій конкурентній боротьбі й тримала в напрузі з першої до завершальної хвилини. Вболівальники, які мали змогу відвідати цю гру, стали свідками п’ятьох результативних атак. Цього дня м’ячі влітали у сітку воріт на будь-який смак: дальні удари, постріли зі стандарту, результативні удари з карної зони.

На 38-й хв. зустрічі господарям удалося вийти вперед: Олег Тарасенко завдав дальнього удару метрів із 40-ка і відправив «круглого» точно у верхній лівий кут воріт. Більше голів у першому таймі не було, а от друга 45-хвилинка розпочалася з двох взяттів воріт.

На 48-й хв. гості отримали право на небезпечний штрафний удар. Виконувати вирок арбітра взявся Карноза. Артур пробив потужно і встановив на табло паритет – 1:1. А через три хвилини минайці порушили правила у власному штрафному майданчику і суддя вказав на 11-метровий удар. Із «позначки» результативно пробив Віталій Бойко (2:1). Однак закарпатці вдруге в цій зустрічі змогли відігратися. На 63-й хв. забитим м’ячем відзначився Анатолій Нурієв (2:2).

Закарпатці були близькими, щоб здобути нічию і привезти додому важливий заліковий бал, однак господарі дотиснули суперника і на 86-й хв. вирвали бажану перемогу. Вирішальний результативний удар на рахунку Вадима Тенжицького (3:2).

Зміна тренера

Гра проти «Черкащини-Академії» стала п’ятою офіційною у 2019-му році. Статистика геть невтішна: 1 перемога, 1 нічия та 3 поразки. Головна футбольна команда Закарпаття опустилася на четверту сходинку турнірної таблиці групи А (34 очки) і відставала від лідера на 5 очок. Невтішні результати потребували негайних змін і ФК вирішив змінити головного тренера. За інформацією офіційного сайту клубу, клуб прийняв відставку Ігоря Харьковщенка, а в. о. головного тренера призначили Кирила Куренка.

«Минай» – «Калуш»

А вже 5-го травня минайці на своєму полі зустрілися з «Калушем» (Івано-Франківська обл.). Закарпатцям необхідно було перемагати і покращувати своє турнірне становище.

«Минай» провів непогану гру й здобув переконливу вікторію над принциповим суперником. На 30-й хв. зустрічі минайці зусиллями Роберта Смокоровського вийшли вперед, а в другому таймі зуміли розвинути успіх.

На 73-й хв. Артур Карноза чудово виконав штрафний удар і подвоїв перевагу закарпатців, а ще через сім хвилин господарі зробили рахунок розгромним – 3:0 (результативний удар на рахунку Анатолія Нурієва). Після тривалої перерви в основний склад «Минаю» повернувся голкіпер Попович. Андрій неодноразово рятував свою команду від небезпечних ударів, однак залишити свої ворота неушкодженими не вдалося. Уже на доданих арбітром хвилинах у ворота закарпатців був призначений 11-метровий удар. Із «позначки» точно пробив Данило Книш.

Хочеться, щоб перемога над «Калушем» (3:1) стала переломною і закарпатський клуб вдало провів заключні матчі сезону та виконав першочергове завдання – вихід у Першу лігу України.

У наступному турі минайці на виїзді зіграють із рівненським «Вересом». Гра запланована на 11 травня.

Олег МИКИТА

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини