21392
13:02 20.052019

Ужгородські «Карпати» – срібні призери Кубка України з гандболу. ФОТО

Спорт 3641

18–19 травня в ужгородському СК «Юність» відбувалися престижні всеукраїнські змагання з гандболу серед жіночих команд – Фінал чотирьох Кубка України.

До обласного центру Закарпаття завітали чотири найсильніші колективи нашої держави – львівська «Галичанка», херсонська «Дніпрянка», миколаївський «Реал» та господарки майданчику – ужгородські «Карпати».

У п’ятницю, 17 травня, відбулася процедура жеребкування півфінальних пар. «Галичанку» жереб звів із «Дніпрянкою», а «Карпати» – з «Реалом». Ці двобої відбулися наступного дня.

Півфінальні матчі

Першими на майданчик місцевого спорткомплексу вийшов чемпіон Суперліги (львів’янки) та бронзові призери (херсонки). «Галичанка» була беззаперечним фаворитом звітного протистояння і здобула переконливу вікторію. Вже за підсумками стартової 30-хвилинки перевага львів’янок сягнула п’яти м’ячів (13:8). На досягнутому команда Віталія Андронова не зупинилася і в підсумку збільшила свій гандикап до восьми точних кидків (30:22). Найбільше результативних ударів завдала херсонка Анна Дябло (9), а у «Галичанці» найрезультативнішою була Ірина Стельмах (6).

Цього ж дня «Карпати» зустрічалися з «Реалом». Левова частина першого тайму проходила у цікавій безкомпромісній боротьбі. У першу чергу, команди намагалися надійно зіграти в захисті, про що свідчить невисока результативність. За підсумками 24 зіграних хвилин на табло був паритет – 7:7. Переломною у цій зустрічі була завершальна частина першого тайму. «Карпатівки» змогли знайти шпарини у захисті суперника й закинули ще п’ять м’ячів. Що важливо, протягом цього часу вдалося зберегти свої ворота неушкодженими. Таким чином, на перерву команди пішли за переваги господарок – 12:7.

У другій частині гри «Реал» спробував переломити хід протистояння на свою користь, але «Карпати» вміло стримували тиск суперника і впевнено довели справу до перемоги. Фінальна сирена зафіксувала звитягу закарпатського ГК із рахунком 28:21. Результативними діями у складі ужгородської команди відзначилися: Яна Готра (8), Софія Безрукова (5), Анастасія Мелекесцева (3), Катерина Купчак (3), Анна Лезінська (3), Каріна Байрак (2), Наталія Шипляк (2), Ольга Макаренко (1), Анна Гававка (1). Найрезультативнішою у складі «Реала» була екс-гравчиня «Карпат» Дарина Каганець (7).

Поєдинок за «бронзу» та головний матч турніру відбулися 18 травня.

Гра за 3-тє місце

Як у чемпіонаті, так і в Кубку України за «бронзу» сперечалися «Реал» та «Дніпрянка». Якщо в Суперлізі переможцями з двобою вийшли херсонки, то цього разу миколаївки взяли реванш.

Команди виклалися у цій грі на максимум і подарували вболівальникам цікавий інтригуючий матч. Команди в першій 30-хвилинці демонстрували приблизно однаковий рівень гри і йшли нога в ногу. На перерву команди пішли за нічийного рахунку – 12:12.

На старті другої 30-хвилинки підопічні Наталії Пархоменко додали і заволоділи гандикапом у три м’ячі (16:13). «Реал» упевнено контролював хід гри і довів справу до перемоги. Підсумковий результат – 30:26. Найрезультативнішою у команді-переможниці була Світлана Аксьонова, яка закинула 11 м’ячів. У складі «Дніпрянки» найбільше результативних кидків завдала Маргарита Іщенко (9).

Фінал

У боротьбі за престижний трофей «Карпати» зійшлися з «Галичанкою». Ужгородки, заряджені підтримкою місцевих уболівальників, активно пішли вперед і були попереду 3:1, однак втримати переможний результат їм не вдалося. Львів’янки швидко встановили паритет, а ще до перерви заволоділи перевагою у три м’ячі (9:12).

Другий тайм проходив за повної переваги «Галичанки». Львівські гандболісти надійно зіграли в захисті та потужно в нападі й здобули розгромну перемогу з відривом у 11 м’ячів (30:19). Найрезультативнішою в цій грі була Наталія Савчин (6). У складі «Карпат» відзначилися: Яна Готра (3), Каріна Байрак (2), Катерина Фененець (2), Анастасія Мелекесцева (2), Євгенія Когуч (2), Анна Лезінська (2), Софія Безрукова (2), Анна Тріфонова (2), Катерина Купчак (1), Анна Гававка (1).

Таким чином, цілком заслужено переможцем Кубка України 2018/19 стала львівська «Галичанка». Ужгородські «Карпати» – срібний призер, а миколаївський «Реал» – «бронзовий».

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах