21548
13:46 27.052019

Високе досягнення ФК «Минай»

Спорт 1558

Захопливі футбольні баталії у третьому за силою дивізіоні країни підійшли до завершення. Головна футбольна команда Закарпаття («Минай») виконала завдання на сезон – підвищитися у класі.

Закарпатський клуб протягом усього сезону помітно виділявся на фоні інших учасників групи А. Якщо б команда демонструвала стабільні результати, то чемпіонство в групі було б достроковим, однак представники Срібної землі втрачали очки в тих матчах, де потрібно було брати максимум. Таким чином доля першого місця, а разом із тим і путівка в Першу лігу України визначалися у завершальному турі. Для завоювання найвищої сходинки п’єдесталу пошани команді Кирила Куренка необхідно було перемогти на виїзді тернопільську «Ниву» та сподіватися на поразку «Черкащини-Академії» (Білозір’я) в матчі з рівненським «Вересом». Звітні футбольні двобої відбулися 25 травня.

Поєдинок «Нива» Т. – «Минай» розпочався із швидкого гола гостей: Артур Карноза віддав на Василя Пиняшка, який зблизився з воротарем суперника і обіграв того – 0:1. На 16-й хв. після подачі корнера міг відзначитися Хохлов, але з вигідної позиції Вадим пробив неточно. Згодом Ігор Гатала з розвороту пробивав по воротах, але надійно зіграв Артем Кулініч. А на 38-й хв. арбітр прийняв рішення призупинити гру через сильний дощ. Після невеликої паузи футболісти повернулися на поле і продовжили поєдинок, але більше небезпечних моментів у першому таймі вболівальники не побачили.

У дебюті другої 45-хвилинки господарі створили дві гольові нагоди, проти завершити їх взяттям воріт не вдалося. У першому епізоді Андрій Герт міг відзначитися зі штрафного удару, та голікпер перевів м’яч на кутовий, а після корнера пробивав Ігор Кохман, та «снаряд» пройшов повз ворота. Якщо на 62-й хв. Нурієв пристрілювався, то на 63-й Анатолій відзначився і подвоїв перевагу своєї команди (0:2).

На 72-й та 77-й хвилинах «Нива» та «Минай» обмінялися небезпечними атаками, але успіхом ці спроби не увінчалися. А от у компенсований арбітром час тернополянам удалося скоротити відставання в рахунку (голом після подачі кутового відзначився Хохлов), однак на більше у господарів не вистачило часу.

Фінальний свисток сповістив про надзвичайно важливу перемогу минайців із рахунком 1:2. У той же час надійшла звістка з Рівного, де місцевий «Верес» завдав поразки «Черкащині-Академії». Це означало, що «Минай» обходить колектив із Білозір’я у турнірній таблиці і в дебютному сезоні на професійному рівні стає переможцем групи А третього за силою дивізіону України та здобуває путівку до Першої ліги.

А попереду на закарпатську команду чекає поєдинок за звання абсолютного чемпіона Другої ліги України сезону 2018/19. Суперником нашої команди буде тріумфатор групи В – кременчуцький «Кремінь». Звітний поєдинок відбудеться 1 червня у Кропивницькому.

«Нива» (Тернопіль): Максим Механів, Андрій Герт, Вадим Хохлов, Максим Демчук, Олег Хруставка (Валентин Залізняк 82), Тарас Мороз (Мирон Бідний 71), Остап Ілюк (Ярослав Кірієнко 85), Руслан Дедух, Ігор Кохман (Ігор Бровко 52), Максим Проців (Роман Волохатий 67), Ігор Гатала.

«Минай»: Артем Кулініч, Ігор Ощипко (Максим Гавриленко 29), Ігор Вагін, Василь Беца, Петро Стасюк, Артур Карноза, Вадим Страшкевич (Владислав Микуляк 57), Василь Пиняшко (Михайло Кополовець 66), Олег Дмитренко, Стефан Федак (Анатолій Нурієв 43), Роберт Гегедош (Олег Допілка 77).

Інші матчі 27-го туру:

«Калуш» – «Буковина» (Чернівці) – 1:3

«Поділля» (Хмельницький) – «Нива» (Вінниця) – 1:1

«Чайка» (П.Борщагівка) – «Полісся» (Житомир) – 1:3

«Верес» (Рівне) – «Черкащина-Академія» (Білозір’я) – 2:1.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах