21552
15:46 27.052019

ФК «Ужгород» провів заключний виїзний поєдинок

Спорт 1612

До Оржева головна команда обласного центру Закарпаття виїхала у переддень гри, традиційно провівши тренування на домашньому «Автомобілісті».

Мирослав Бабяк із В’ячеславом Пінковським на Рівненщину взяли 18 футболістів. «Ужгород» особливих втрат упродовж останнього часу, на щастя, не зазнав. Лазарет не збільшився ще у зв’язку із невиїздом на перенесений матч 15-го туру із «Хмельницьким». А от в минулому – 20-ому «Ужгород» здолав «Тернопіль-ДЮСШ» вдома з рахунком 3:0. ОДЕК розійшовся миром із «Покуттям» 1:1. Як наслідок, підопічні Мирослава Бабяка розмістились на шостій позиції із 20-ма очками. А команда Володимира Поліщука поки третя (30 залікових пунктів). В ОДЕКа ще залишились теоретичні шанси поборотись за вихід до фінальної стадії – команда, на відміну від лідерів, зіграла на дві гри менше. Тож теоретично вона може набрати 39 очок, якщо обіграє у тому числі «Ужгород». Плюс – це останній домашній поєдинок. Притому «Малинську» або «Покуттю» останню гру треба провалити.

ОДЕК прогнозовано розпочав першим номером і в просуванні до воріт використовував переважно правий фланг. Саме звідти послідувала передача на третій хвилині, яка закінчилась штрафним у бік «Ужгорода» по центру. Щоправда Олександр Ніколайчук із метрів 18-ти поцілив у стінку. Атака усе ж увінчалась ударом по воротах Славіка від Юрія Капустинського. Проте його теска, страж «Ужгорода», на місці.

На 9-ій хвилині Михайло Трофімчук отримав пас із глибини і ледь не втік на рандеву із капітаном ужгородців. На допомогу Славіку прийшов Селещук і вдвох вони зуміли знівелювати загрозу.

Ще через три хвилини оржівські футболісти втратили найреальнішу нагоду відзначитись – подачу справа головою замикав Газицький, проте м’яч, після удару Віктора з кількох метрів, оминувся зі стійкою.

Закарпатці спромоглись вирівняти гру ближче до середини тайму. А загалом уболівальники побачили швидкісний і відкритий футбол. На 18-ій хвилині небезпечно пробив Іван Русин- м’яч просвистів над поперечиною.

На 22-ій хвилині господарі усе ж забили. І відзначився саме 22-ий номер ОДЕКа. Подачу зі штрафного уміло на дальній стійці завершив Іван Мучак – він прийняв м’яч і з кількох метрів розстріляв володіння Юрія Славіка.

Підопічні Володимира Поліщука могли подвоїти перевагу: спочатку очну ставку з воротарем не використав Юрій Капустинський, далі Юрій Славік нейтралізував удар Михайла Трофімчука.

У цьому поєдинку, відверто, арбітраж був, м’яко кажучи, упереджений. Рефері Іван Мандзюк уже у першій третині гри показав дві жовті картки ужгородцям: Бако та Селещуку. Більше того, на 30-ій хвилині гірчичник Вадиму був супроводжений 11-метровим ударом. Доволі спірне пенальті, яке чітко реалізував Михайло Трофімчук. 2:0.

Мирослав Бабяк провів одразу три заміни: замість Січа вийшов Ференцик, Рацин змінив Бако, а Павлич – Дрозда.

«Ужгород» передислокувався на половину поля суперника, та до по-справжньому гострих моментів не доходило. Чого власне не скажу про ОДЕК. Віктор Газицький на 40-ій хвилині вийшов на побачення з воротарем, не без офсайду, та свисток арбітра мовчав, а Юрій Славік зіграв відмінно.

У перерві коуч ужгородців провів ще дві заміни: замість Вадим Селещука вийшов В’ячеслав Пінковський, а Володимира Дурана змінив Максим Олень.

На старті другого тайму на дальній удар наважився Адріан Пуканич – не точно.

А на 53-ій ужгородці втретє розпочинали із центру поля. Подачу з кутового головою замкнув Іван Мучак. 3:0. Після голу Мирослав Бабяк провів шосту заміну – замість Дудаша вийшов Зимомря. Проте команді ніяк не вдавалось заграти у свій футбол.

На 75-ій хвилині захисники ОДЕКа повалили у власній штрафній Дмитра Рацина. Проте арбітр холоднокровно продовжив гру…

В наступній атаці ужгородці зуміли забити. Вадим Ференцик опинився навпроти самотнього голкіпера і закинув м’яч йому за комір. 3:1.

На 83-ій хвилині не без допомоги захисників у штрафній падає той же Ференцик. Пенальті? Та ні. Це ж не у ворота “Ужгорода”.

А через 5 хвилин господарі забили вчетверте. Поруч із власним карним майданчиком обрізався В’ячеслав Пінковський. Його обікрав Юрій Капустинський і віддав пас Коляді. Миколі нічого не залишалось, як проштовхнути м’яч у порожні ворота.

Ужгородці відповіли неточним ударом Івана Русина.

ОДЕК продовжує боротьбу за медалі чемпіонату. Залишається дочекатись огріху від “Малинська” чи “Покуття”. А в “Ужгорода” залишилась одна домашня гра якраз із поки другою командою турнірної таблиці.

ОДЕК: Андрій Омелянюк, Андрій Наумець, Іван Мучак, Юрій Каденський, Андрій Фесенко, Микола Коляда, Олександр Ніколайчук, Юрій Капустинський, Олег Кошка. Михайло Трофімчук, Віктор Газицький.

Запасні: Максим Бицюк, Віталій Богданов, Тарас Варварук, Тарас Гриб, Сергій Чикалюк-Козакевич, Дмитро Бондар, Павло Таргоній.

Головний тренер – Володимир Поліщук.

ФК «Ужгород»: Юрій Славік, Володимир Дуран, Станіслав Котьо, Вадим Селещук, Олексій Січ, Олександр Бако, Адріан Пуканич, Юрій Дрозд, Сергій Машталір, Михайло Дудаш, Іван Русин.

Запасні: Ерік Гречка, В’ячеслав Пінковський, Олександр Зимомря, Дмитро Рацинй Богдан Павлич, Вадим Ференцик, Максим Олень.

Головний тренер – Мирослав Бабяк

Віталій БІРОВЧАК,

fcuzhhorod.com

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах