21620
13:14 29.052019

Чемпіонат області з класичного пауерліфтингу відбувся в Мукачеві

Спорт 3016

У спортивно-оздоровчому комплексі Мукачівської ДЮСШ пройшов чемпіонат області з класичного пауерліфтингу серед чоловіків і жінок, юніорів і юніорок, юнаків і дівчат, який був відбірковим до чемпіонату України.

Серед представниць прекрасної статі найвищий за рівнем майстерності результат показала Катерина Пліс з Мукачева, котра подолала у присіданні 160 кг, у жимі 65 кг, у тязі 150 кг і з сумою триборства 375 кг, що вище за норматив майстра спорту України перемогла у категорії до 63 кг. У своїх вагових категоріях чемпіонками серед жінок також стали Габріела Бонь з Виноградівщини, Ольга Якоб з Хуста і студентки Ужгородського національного університету Лілія Манзулич, Катерина Гунченко, Віталіна Пєтухова. Троє студенток зробили золотий дубль, здобувши золоті медалі й серед юніорок, не старших за 23 роки. У цій віковій групі також чемпіонський титул виборола Крістіна Агеєва з Мукачева, а серед дівчат до 18-ти років перемогли Наталія Шустур (Виноградівський район), Єлена Галас (Хуст) і студентка УжНУ Наталія Блага.

У змаганнях чоловіків майстрівський результат перевищили одразу троє спортсменів. Чемпіон у ваговій категорії до 74 кг ужгородець Валерій Дудаш набрав у сумі триборства 577,5 кг (202,5+130+245), серед спортсменів, не важчих за 83 кг, Сергій Шустур з Хуста підкорив 657,5 кг (242,5+145+260), а у суперважковаговиків його земляк Денис Бережник переміг з сумою 765кг (300+185+280). Абсолютним чемпіоном серед чоловіків став 20-річний хустянин Олександр Гангур, котрий у категорії до 105 кг показав суму 800 кг (295+175+330), що на 22.5 кг вище за норматив майстра спорту України міжнародного класу! У своїх вагових категоріях також перемогли Олександр Соломко, Леонід Квятковський з Ужгорода, Богдан Міговк з Хуста, мукачівець Мілан Бряник, котрий виборов і юніорське «золото». Серед юніорів чемпіонами області стали Себастіан Мартон з Виноградівщини й Василь Герц з Мукачева, а у юнаків на верхню сходинку п’єдесталу пошани піднялись мукачівці Владислав Кенис, Олександр Белко, Руслан Меліков, Михайло Когут, Ілля Ковач, хустянин Володимир Марчук і Даніель Цюпик з Виноградівського району.

У командному заліку серед чоловіків на 1-му місці Хуст, на 2-му – Ужгород, на 3-му – Мукачево; серед юнаків відповідно Мукачево, Хуст і Виноградівський район; серед юніорів – збірні Мукачева і Виноградівщини. Серед представниць прекрасної статі команди-призери набрали однакову кількість очок, тож порядок зайнятих місць визначався за коефіцієнтом IPF: Мукачево, Хуст, Виноградівський район (жінки), Хуст, Виноградівщина, Ужгород (дівчата), Мукачево, Ужгород (юніорки).

Андрій Федорішко, голова обласної федерації пауерліфтингу 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
У Мукачеві відкрили новий театральний простір
14:10
Поліція Ужгородщини затримала групу наркоторговців: у зловмисників вилучили партію «товару» та боєприпаси
13:55
Закарпатець посеред ночі увірвався в будинок односельчанки та пограбував жінку
13:40
Службова недбалість під час ремонту лікарні в Перечині, що обійшлась у понад 300 тис. грн: інженеру з технагляду повідомили про підозру
12:44
Всі новини