21789
12:14 7.062019

На Верецькому перевалі розпочнеться масштабний забіг, який пройде через три країни

Спорт 1506

Рівно рік тому відбувся благодійний 500-кілометровий забіг, який розпочався в Будапешті і закінчився в селі Ратовці Ужгородського району. Саме в Ратовцях тоді було відкрито дитячий реабілітаційний центр, на відкритті якого були і дружини президентів Угорщини та України.

Цього ж разу 21 червня забіг стартує від Верецького перевалу на Закарпатті і фінішує у Будапешті 26 червня. Тим не менше, він також матиме абсолютно благодійний характер. Учасники забігу знову ж таки відвідають Ратовці, де буде відкрито церковну капличку. У рамках акції також лікарі Угорщини обстежать діток, які перебувають у реабілітаційному центрі.

Потім учасники забігу перетнуть кордон зі Словаччиною у Селменцях і фінішують у Велких Капушанах. З цією акцією у цьому верхньо-угорському словацькому містечку пов’язано урочисте оголошення результатів історично-літературного конкурсу «Наша гордість», організовано в рамках року пам’яті Герцег Гейзи, яке відбудеться 23 червня 2019 р.

А вже потім учасники забігу вирушать до Будапешта.

В ході акції, коли запрошені бігуни прибудуть в Угорщину, у декількох угорських містах проводитимуть дні здавання крові. По здоланні 500 кілометрової відстані маршруту 26 червня 2019 р. о 14 год. бігуни фінішують у Центрі дитячого серця Національного Кардіологічного Інституту ім. Готцеген Дьордя, куди забігають разом із дітями, які перенесли трансплантацію серця, серед яких і діти із синдромом Дауна.

Як повідомили в Консульстві Угорської Республіки в Ужгороді, акція відбувається під патронатом Дружини Президента Угорщини пані Герцег Аніти, а також головного директора Державної служби по забезпеченню крові п. Матушович Андреї, головного директора Національного Кардіологічного Інституту ім. Готцеген Дьордя п. Андрейка Петера. Ініціатором пробігу є Гуї Ангела, Каритативний бігун – посол Угорщини.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах