22055
10:45 26.062019

Сьогодні «Минай» протистоятиме учаснику Ліги Європи

Спорт 1671

26 червня «Минай» зіграє товариський матч з бронзовим призером чемпіонату Угорщини ФК «Дебреценом». Матч відбудеться в самому Дебрецені на одному із полів їх місцевої футбольної Академії (початок гри о 19:00).

Щоб зрозуміти рівень суперника достатньо лише згадати на якому місці він закінчив чемпіонат. Команда зайняла третє місце в місцевому чемпіонаті, набравши 51 очко (14 перемог, 9 нічиїх, 10 поразок). Завдяки цьому завоювала не тільки «бронзові» нагороди, а й потрапила у кваліфікаційний раунд Ліги Європи. Їх там чекає серйозне випробування. Якщо у другому етапі з албанським «Кукесі» проблем не має виникнути (гратимуть 11 та 18 липня), то у разі проходження цього клубу «Локі» (як команду називають місцеві фанати) гратимуть із римською «Ромою». Тобто в якійсь мірі можна сказати, що «минайці» допоможуть своєму географічному сусіду готуватися до можливих матчів з італійським грандом.

Загалом, у «Дебрецена» як і у «Минаю» зараз проходять підготовчі збори. Як інформує офіційний сайт угорської команди, у них тільки на цьому тижні, крім гри з нами, ще 2 товариські матчі. В клубі переглядають новачків, проводять трансфери, активно готуються до сезону.

Можна стверджувати, що «Дебрецен» – команда досить популярна на Закарпатті. Хоча б тому, що їх ворота захищає улюбленець місцевих вболівальників – Олександр Надь. Екс-гравець ужгородського «Закарпаття/Говерли» минулого сезону він був номером один в угорській команді і те, що здобута «бронза», величезна його заслуга.

Є в «Дебрецені» і ще один закарпатець – захисник Ерік Кушнір. Уродженець Мукачівщини приєднався до «Локі» влітку 2017-го і,пройшовши всі випробування юніорськими та молодіжними командами клубної системи, у 17 років дійшов до основи. Тепер є ключовим гравцем команди і навіть відзначався гольовими передачами.

Щоправда, невідомо чи Надь та Кушнір візьмуть участь в матчі з «Минаєм» – зрештою, у тренерського штабу «Дебрецена» на чолі з Андрашем Герцегом є своє бачення щодо товариської гри.

Зрештою, як і у «минайців». Так, суперник дуже серйозний, але це товариський матч і тут головне ігрова практика та підготовка футболістів до сезону. Наразі у нашої команди є гравці на перегляді, тому не виключено, що вони отримають шанс зіграти. Тим не менше, «Минай» буде прагнути здобути хороший результат після прикрої поразки у попередньому товариському матчі у Словаччині. Хоч і суперник зараз буде на дві голови сильніший.

До того ж, історія протистояння «Минаю» з угорськими клубами доволі хороша. Закарпатці двічі грали з командами з цієї країни і двічі це було на їх полі. І обидва рази «минайці» здобули хороший результат – виграли у «Спартакуса» з Ньїредьхази 2:1 та зіграли внічию з «Балмазуйварошем» 0:0 Щоправда, то були команди Першої ліги Угорщини, а ось представниками Вищої ліги ми ще не грали. Загалом це буде третя гра «Минаю» з командами Угорщини і п’ята їх міжнародна гра, повідомляє Інформаційний департамент ФК «Минай».

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах