22074
10:47 27.062019

Іршавський спортсмен посів третє місце на чемпіонаті Європи з боксу

Спорт 2264

На цьогорічному чемпіонаті Європи з боксу, який відбувся у румунському місті Галац, юний Володимир Горзов показав високий рівень підготовки і цілком заслужено піднявся на п’єдестал пошани.

Родинна складова успіху юнака

Майже чи не кожен у Білках знає про сім’ю спортсменів Горзовів. Батько Петро – відмінник освіти і два сини: Петро та Володимир здобули фах вчителя фізичної культури. Кожен з них має свій стиль викладання, власні підходи до виявлення спортивних задатків у школярів, особисті напрацювання у цій сфері. Можна сказати, що у цьому плані сформували навіть своєрідну сімейну школу. Вони постійно підтримують себе у формі і просто живуть спортом. Володимир в основному захоплювався боксом, чимало часу проводив у тренажерних залах. Коли побачив, що його син, теж Володимир, має певні фізичні дані, тягнеться до праці над тілом, проявляє неабиякий інтерес до згаданого виду спорту, вирішив всіляко йому сприяти та у всьому забезпечувати підтримку. До слова, у Білках народився славетний Іван Фірцак (Кротон), котрого називали найсильнішою людиною планети ХХ століття. Приємно, що у селі підростають достойні послідовники його справи і цю славу прагнуть належно примножувати. Символічно, що юний Володимир, котрий з дитинства торує шлях до омріяних боксерських висот, займається у спортивному клубі, який має назву «Кротон».

Терниста дорога до трофею

Коли ми дивимося на бої професійних боксерів, то це – дуже красиве видовище. Захоплюють блискавичні й потужні удари, хижацькі і безстрашні погляди суперників, в яких прочитується звіряча жадоба до перемоги і просто сталевий характер дужих чоловіків, приваблює жорстко контрольоване вигравання м’язів, зрештою, ефектний тріумфальний нокаут. Та це ми бачимо вершину айсберга. А передує йому незліченна кількість годин тренувань, спеціальні режими харчування та занять, різні неодноразові реабілітації і ще багато чого. Все це прекрасно розуміє і в дечому на власному прикладі переконався юний Володимир. У свої шістнадцять він першим на Закарпатті у такому віці виконав норматив майстра спорту України. Неодноразово був призером різного рівня змагань. Останні 5 років серйозно виступає на змаганнях з боксу на рівні держави. Уже два роки входить до збірної України. Цей рік у житті юного боксера з Білок виявився дещо переломним. Нещодавно у Харкові відбувся чемпіонат України з боксу. У запеклій боротьбі, де за лідерство змагалися спортсмени з усієї держави, Володимир у вазі 60 кілограм виборов друге місце. Все ж таки, як би там не було, а це – доволі серйозний успіх. Через деякий час у тому ж таки Харкові проводили міжнародний турнір з боксу, участь в якому взяли представники сімох країн. Юний білківчанин на цьому спортивному турнірі здобув «бронзу». Таким чином, записав ще один здобуток до скарбнички власних перемог.

Згодом разом з іншими найкращими представниками збірної України з боксу пройшов загальну фізичну підготовку у с. Вишків, що на Івано-Франківщині. Після того у м. Долина цієї ж області кращі боксери країни збиралися на бойову практику. Це означає, що вони проводили між собою спаринги.

Кожен старався якнайкраще проявитись. У своїй категорії Володимир продемонстрував бездоганний результат. Тому головний тренер збірної України з боксу Олег Кудінов вирішив, що юнак стане одним із тих, хто захищатиме честь нашої держави на чемпіонаті Європи. Як виявилось, у своєму виборі не помилився.

Як Володимир на чемпіонаті Європи виступав…

Цьогорічний чемпіонат Європи з боксу відбувся у румунському місті Галац.

Україну представляло тринадцятеро хлопців та стільки ж дівчат. Команда нашої країни посіла друге місце. Хлопці завоювали дві золоті, три срібні та чотири бронзові медалі, дівчата мають чотири бронзові медалі. Наш земляк Володимир Горзов виборов «бронзу». У його категорії 60 кілограм виступало майже 35 чоловік. Всього ж у чемпіонаті взяло участь до 400 спортсменів із 40 країн. До речі, у місто Галац юнак поїхав з прапором Білок. Це належно оцінили усі патріоти села, із захопленням сприйняли учасники змагань. Перший бій Володимир провів із поляком. Цей поєдинок виграв достроково. У другому бою зустрівся з ізраїльтянином і відправив суперника в нокдаун. Третій бій виграв у німця з рахунком 5:0. Четвертим суперником білківчанина був росіянин. Юнак тримався впевнено весь бій. На жаль, все-таки програв. Росіянин потім казав, що такого важкого поєдинку у нього ще не було. Отже, Володимир став бронзовим призером чемпіонату Європи з боксу. За словами білківчанина, на цьому чемпіонаті жорстка конкуренція. Психологічно усе дається дуже важко, тому що хочеш перемогти і не дозволяєш собі робити необережних і невпевнених рухів, тобто не маєш права на помилку, бо якась доля секунди може змінити весь хід бою. На чемпіонаті Європи він здобув безцінний досвід, мав змогу оцінити своїх суперників на такого потужного рівня змаганнях. Не приховує радості від успіху Володимира головний тренер збірної області з боксу Валерій Вишньов. Каже, що наш земляк продемонстрував міцність духу, класну швидкість та відчутну силу ударів. Далися взнаки і його багаторічні тренування та виступи на змаганнях. Усе це разом, мабуть, і забезпечило такий доволі шалений успіх на чемпіонаті Європи.

Післямова

Як ми розуміємо, Володимир Горзов сказав досить вагоме слово у боксерській Європі. Чудовим здобутком у свої шістнадцять він приніс неабияку славу Білкам, району, області, зрештою, Україні. Тепер своє слово має сказати і держава, тобто забезпечувати належну фінансову підтримку старань юного спортсмена, можливо, виплачувати йому заохочувальну стипендію тощо. Володимир якось обмовився, що кумиром в улюбленому виді спорту для нього є американська легенда світового боксу Майк Тайсон, котрий, до речі, тридцятого червня зустріне свій черговий день народження.

Отже, нехай станеться так, що блискавичний і залізний Майк незабаром запросить Володимира до себе на товариський поєдинок. Ще хочеться побажати юнаку, аби не зупинявся на досягнутому, а впевнено рухався вперед. А там і чергові тріумфи не забаряться, а, може, і визнання королем рингу…

Іван КОПОЛОВЕЦЬ, Irshava News

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах