22323
16:10 17.072019

Закарпатський футболіст став гравцем ФК «Тесла» (Стропков)

Спорт 2651

На початку липня 20-річний Павло Кріштан офіційно став футболістом МСК «Тесла» (Стропков).

Перші футбольні кроки Кріштан робив в ужгородській СДЮСШОР під керівництвом Олександра Івановича Філіпа, але у віці п’ятнадцяти років поїхав до Угорщини, де за цей період змінив три клуби («Бозік Академія» Ніредьгаза, УТЕ, МОЛ Віді-2). Наразі ужгородський нападник тренується зі своєю новою командою із Стропкова.

«Граю у футбол з шести років. Мій батько привів мене до нього. Мені завжди подобалося грати у ФІФА, тому батько одного разу запропонував мені спробувати пограти у справжній футбол. Потім я грав і те й інше»,- поділився спогадами Павло з клубною прес-службою. Цікаво, що в родині Павла ніхто не грав у футбол.

На запитання чому вирішив спробувати свої сили в МСК «Тесла» Стропков футболіст відповів: «Мій друг тренується в тренчинському клубі і домовився мені там про перегляд. Однак було кілька (не футбольних) причин. Проте я дуже вдячний за те, що зустрівся з Любошем Рейтером (тренер «Тесли» Стропков) у Тренчині, який, на мою думку, не лише хорошиий тренер, а й хороша людина. Він був однією з головних причин, чому я вирішив грати за команду «Тесла».

Павло вважає, що він зможе разом з командою вийти до другої ліги. «Я думаю, що ми зможемо це зробити завдяки хорошому підбору гравців, тренеру, який має футбольний менталітет на відмінному рівні». Його особиста футбольна мета полягає в тому, щоб допомогти клубу, а згодом перейти на вищий рівень.

Найкращим футбольним прикладом для нього є Кріштіану Роналду, оскільки він є великий «пахарь». Павло вже кілька разів був у Словаччині, наприклад, коли грав у міжнародних турнірах.

У минулому сезоні «Тесла» зайняла шосте місце у третій словацькій лізі. А в клубі грає ще кілька українців – львівський воротар Дмитро Присяжнюк та новачок клубу киянин Олексій Боровик, який прийшов у Стропков з донецького «Олімпіка».

Кріштан минулий сезон відіграв за другу команду МОЛ Віді у третій угорській лізі, провівши 20 матчів і забивши 5 голів, повідомляє lobda.at.ua.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Поліцейські Іршави затримали наркоторговця: фігуранта помістили в ізолятор тимчасового тримання
13:34
«Ужгород за чисте довкілля»: екоакція в УжНУ
13:17
Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Закарпаття: усе, що потрібно знати
12:40
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Дві команди ужгородських «Карпат» боротимуться в Кубку України
11:29
Понад 14 000 школярів планують оздоровити цьогоріч на Закарпатті
10:30
Міжнародні організації розглядають можливість реконструкції гуртожитку Берегівського ліцею
10:12
Берегівський мер розповів про оформлення дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу
09:51
Всі новини