22453
13:50 29.072019

Закарпатська команда з розгромним рахунком поступилися на своєму полі

Спорт 2005

Минулого вікенду стартувала Перша ліга України з футболу сезону 2019/20. Після тривалої перерви своє представництво у другому за силою дивізіоні держави має і Закарпаття. Наш край представлятиме ФК «Минай».

У суботу, 27 липня, відбулися ігри першого туру. Дебютний поєдинок у Першій лізі закарпатцям випало провести вдома, а суперником було добре відоме місцевим уболівальникам «Прикарпаття». Саме івано-франківську команду наші футболісти перемагали в другому попередньому раунді Кубка України (рахунок 3:1).

Не зважаючи на дощову погоду, поєдинок відвідало близько тисячі вболівальників. Фани активно підтримували свою улюблену команду і чекали від неї позитивного результату, однак позитиву цього дня було небагато. «Прикарпаття» дещо шокувало місцевих уболівальників, відвантаживши у ворота господарів три «сухі м’ячі».

А розпочиналося все за переваги «Минаю». Вже на 8-й хв. господарі поля отримали право на перспективний штрафний удар. За відсутності на полі штатного виконавця стандартів (мова йде про Артура Карнозу) до м’яча підійшов Гегедош, та Роберту в цьому епізоді забракло точності. На екваторі першого тайму чудову нагоду відзначитися мав новачок «минайців» Олег Маїк: на підступах до штрафного майданчика форвард завдав прицільного удару, який прийняла на себе стійка воріт. Згодом узяли слово гості. Спочатку пристрілювався Януш (удар Ореста не знайшов ціль), а на 30-й хв. простріл Романа Кузьмина завершився точним ударом Василя Француза (0:1). Не найкращим чином у цьому епізоді зіграла оборона господарів, давши можливість автору результативного пострілу пробити по воротах.

На 35-й та 36-й хвилинах відповідно небезпечними ударами відзначилися Гегедош та Роман Барчук, однак успіхом ці спроби не увінчалися. На цьому Барчук не зупинився і на 41-й хв. усе ж забив: після втрати м’яча «минайцями» у центрі поля Роман підібрав м’яч, наблизився до воріт і в ближньому бою переграв Андрія Поповича (0:2). За мить до цього в обороні закарпатців був ще один провал: наші футболісти незграбно зіграли біля власної 16-ки, після чого м’ячем заволодів Кузьмин, Роман пробив, але господарів урятувала стійка воріт (благо, що м’яч приземлився не за лінією воріт).

У перерві матчу Василь Кобін зробив потрійну заміну, однак врятувати провальний матч так і не вдалося. На 63-й хв. гості могли забивати втретє, однак вихід віч-на-віч із воротарем Ярослав Конкольняк не реалізував (чудово в цьому епізоді зіграв Попович). За 15 хв. до завершення зустрічі чудову гольову нагоду мав Владислав Микуляк, та удар головою від «минайця» Іван Піцан парирував. Крайній гольовий момент господарі створили на 79-й хв.: Михайло Кополовець із гострого кута завдавав небезпечного удару по воротах, але надійно зіграв кіпер.

А на завершальній хвилині основного часу господарі й зовсім пропустили втретє. Колектив з Ужгородщини втратив м’яч на чужій половині поля, яким заволодів Худоб’як, Ігор утік від оборонців і уміло обіграв Поповича – 0:3. Такого результату мало хто очікував.

Перша офіційна гра сезону залишає більше запитань, ніж відповідей. Хочеться вірити, що закарпатська команда наразі просто ще не набрала необхідних кондицій, а невдала гра із «Прикарпаттям» – виняток із правил.

Свій наступний матч «Минай» проведе 3 серпня на виїзді проти «Миколаєва».

«Минай»: Андрій Попович, Василь Беца (Михайло Кополовець 46), Олег Допілка, Сантос Антоніо, Петро Стасюк, Ігор Вагін (Владислав Микуляк 46), Максим Гавриленко, Василь Пиняшко (Артур Карноза 65), Вадим Страшкевич, Роберт Гегедош (Антон Кіча 46), Олег Маїк (Олексій Шпак 77).

Головний тренер – Василь Кобін.

«Прикарпаття»: Іван Піцан, Тарас Бойко (Віктор Данищук 84), Роман Бочкур, Василь Француз, Віктор Яневич, Роман Борисевич (Володимир Боришкевич 68), Богдан Оринчак, Владислав Семотюк (Роман Дитко 61), Роман Кузьмин, Орест Януш (Ярослав Конкольняк 52), Роман Барчук (Ігор Худоб’як 76).

Головний тренер – Володимир Ковалюк.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах