22542
13:34 5.082019

ФК «Ужгород» зазнав поразки в рідних стінах. ФОТО

Спорт 4111

У дебютному домашньому матчі в статусі професіоналів команда з обласного центру Закарпаття приймала житомирське «Полісся». Поєдинок 2-го туру Другої ліги України з футболу відбувся 3 липня на ужгородському стадіоні «Авангард».

Після виїзної звитяги над чернівецькою «Буковиною» (3:1) підопічні Василя Варги прагнули тріумфувати і в протистоянні з «Поліссям». Команда із Житомира показує цікавий комбінаційний футбол і минулого сезону здобула бронзові медалі групи А. У чемпіонаті 2019/20 перед командою знову стоять високі завдання, тож на «Ужгород» чекало непросте випробовування.

Уже в дебюті зустрічі господарі поля могли повести в рахунку, та постріл Сергія Машталіра з вигідної ударної позиції парирував голкіпер. А от відповідь гостей на 19-й хв. виявилася результативною: Євгеній Немтінов майстерно скористався прострілом Вадима Семчука і переправив м’яч у сітку воріт (0:1). Через чотири хвилини закарпатці могли відігратися, однак Віктор Ряшко після передачі Віктора Масікевича пробив значно вище воріт. Автор точної передачі в попередньому епізоді міг на екваторі першого тайму відзначитися й сам, але його дальній удар узяв голкіпер. А на 38-й хв. житомиряни забили вдруге: Немтінов завдав прицільного удару зі стандарту, який на себе прийняв каркас воріт, після чого результативного удару на добиванні завдав Ярослав Галенко (0:2). Наприкінці першої 45-хвилинки Артем Корольчук міг один гол відквитати, але його удар цілі не знайшов. Тож на перерву команди відправилися за комфортної переваги «Полісся».

На початку другого тайму господарі були близькими до розгрому, але від вірного голу нашу команду врятував Михайло Готра (голкіпер парирував небезпечний дальній удар Немтінова). Опісля нагоди для взяття воріт виникли в Адріана Пуканича та Кирила Пасічника, але в обох епізодах наших футболістів спіткала невдача. А на 59-й хв. уболівальники все ж дочекалися голу від своєї улюбленої команди: Вадим Селещук зі стандарту у центрі поля завантажив м’яч у штрафний майданчик суперника, де Корольчук скинув на Пуканича і капітан господарів головою переправив м’яч у сітку воріт (1:2). На куражі господарі швидко могли відновити паритет, але небезпечний удар активного Машталіра відбив воротар. На цьому реальні гольові моменти для «Ужгорода» завершилися, натомість «Полісся» щонайменше двічі могло збільшувати свою перевагу, та м’яч після ударів Немтінова та Задерецького пройшов повз ворота. У підсумку гра завершилася мінімальною звитягою житомирського ФК із рахунком 1:2.

Наступний поєдинок «Ужгород» проведе на виїзді проти «Калуша». Матч запланований на 11 серпня.

Інші матчі 2-го туру:

«Діназ» (Вишгород) – «Нива» (Тернопіль) – 0:3

«Чайка» (П.Борщагівка) – «Поділля» (Хмельницький) – 0:1

«Нива» (Вінниця) – «Калуш» – 0:3

«Оболонь Бровар-2» – «Буковина» (Чернівці) – 2:1

«Верес» (Рівне) – вихідний.

Олег МИКИТА

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах