22686
19:51 12.082019

Хустські гандболістки – володарки кубку пам’яті Ю. Шерегія

Спорт 3437

Справжні спортивні баталії вирували 9-го серпня у Хусті на території ТОВ “Хустекс ЛТД”. Саме тут уже за доброю традицією щоліта збираються команди з різних куточків Закарпаття та навіть з-за його меж, аби позмагатися на турнірі з пляжного гандболу за кубок пам’яті відомого тренера Юрія Шерегія.  

Видовищні поєдинки з  купою фінтів – за красиві кидки нараховують додаткові бали – продемонстрували 6 команд із Ужгорода, Тячева, Солотвина, Броварів та Хуста. На піску змагалися юні спортсмени – хлопці та дівчата 2006 р.н. і молодше.

“Свого часу про Хуст знали в Україні саме через гандбол, який тут потужно розвивав відомий тренер Юрій Євгенович Шерегій, серед вихованців якого -олімпійська чемпіонка Наталія Митрюк, майстер спорту з бейсболу Віктор Кемінь та багато інших. Постійно проводилися першості області як серед дорослих, так і дітей. Саме в Хусті завдяки сину тренера, людині, котра небайдужа до розвитку спорту, особливо серед дітей та молоді – Євгену Шерегію – з`явився перший на Закарпатті майданчик для пляжного гандболу, на якому ось уже сьомий рік поспіль проводиться цей турнір”, – розповів тренер збірної України з гандболу серед жінок Борис Петровський.

Безсумнівно, подібні зустрічі для юних спортсменів є вкрай важливими, адже виробляють характер, мотивують розвиватися, виробляти тактичні схеми для кращих результатів, врешті-решт –  набиратися безцінного досвіду.

З побажаннями вдалих матчів та яскравих перемог до гравців звернулися керуючий справами виконавчого комітету Хустської міської ради Василь Сабадош та незмінний ідейний натхненник турніру, керівник  ТОВ “Хустекс ЛТД” Євген Шерегій. Серед почесних гостей на змагання завітали майстер міжнародного класу по бейсболу, чемпіон Радянського Союзу, чемпіон Європи класу Б Віктор Кемінь, директорка Хустської міської ДЮСШ “Хуст-Нарцис” Мирослава Науменко, тренер Віктор Горбаха, вчителі фізичної культури місцевих шкіл та інші.

“Змагання були запеклими та цікавими. Кожна команда боролася за перемогу, демонструючи спортивну майстерність, хорошу фізичну підготовку. Щиро дякуємо за підтримку управлінню освіти, релігій та у справах національностей Хустської міської ради, зокрема Василю Мочарнику, керівнику ТОВ “Хустекс-ЛТД” Євгену Шерегію, директорці Хустської ЗОШ I-III ст. №2 Ганні Гелеван, колегам-вчителям фізичної культури. Завдяки спільним зусиллям нам вдалося організувати справжнє спортивне свято”, – поділилася головний організатор турніру, вчителька фізичної культури Хустської ЗОШ I-III ст. №2 Ірина Мазур.

За результатами поєдинків переможцями турніру стали юні хустянки – вихованки тренера з фізичної культури Хустської ЗОШ I-III ст. №2 Ірини Мазур. Срібні нагороди виборола команда Броварів, а бронзовими призерами стали тячівці. Переможці нагороджені медалями та призами.

Наразі хустські гандболістки їдуть у Скадовськ, де представлятимуть місто Хуст на чемпіонаті України з пляжного гандболу серед дівчат 2006-2007 р.н. Тож щиро бажаємо їм успіху!

Богдана КЛЕКНЕР

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах