22844
16:23 19.082019

Відомі імена переможців та призерів VI міжнародного турніру на честь Андрія Гаваші. ФОТО

Спорт 4396

Протягом шести днів, 13–18 серпня, на Срібній землі тривав VІ міжнародний дитячо-юнацький футбольний турнір на честь відомого закарпатського голкіпера Андрія Гаваші.

Учасниками престижного турніру стали одні з кращих команд України та Угорщини. Визначали сильніших у двох вікових категорія – U-15 та U-17 (по 12 колективів у кожній). Змагання складалися з двох частин: групового етапу та раунду плей-оф. Честь Закарпаття захищали СДЮСШОР Ужгород, МФА «Мункач» (Мукачево) та УРДЮСШ-ДЮШФ «Зінедін» (Ужгородський р-н).

U-15

Помітно на фоні інших учасників виділявся донецький «Шахтар», який із 100-відсотковим показником подолав перший етап турніру («гірники» здобули три перемоги в групі А і посіли першу сходинку). Путівки до півфіналу також зуміли вибороти «Металург» (Запоріжжя), «ОК ім.Піддубного» (Київ) (переможці квартетів B та С), а також кращий з-поміж других колективів – «Чорноморець» (Одеса). У півфіналі донеччани розгромили одеситів (5:0), а кияни здобули мінімальну перемогу над запоріжцями (1:0). У грі за «бронзу» «металурги» були сильнішими за «Чорноморець» (1:0), а «Шахтар» у фіналі розгромив «ОК ім.Піддубного» (Київ) із рахунком 7:0.

Таким чином, «Шахтар» заслужено здобув «золото», «ОК ім.Піддубного» (Київ) – «срібло», а «Металург» – «бронзу». Щодо наших земляків, то «Мункач» фінішував дев’ятим, а СДЮСШОР Ужгород – дванадцятою. Кращим воротарем визнали Владислава Кравця («Шахтар» Донецьк), а кращими гравцями фіналу – Євгена Яновича («Шахтар» Донецьк) та Руслана Задорожного («ОК імені Піддубного» Київ).

U-17

Переможцями групового етапу в старшій віковій групі стали «Шахтар U-16» (Донецьк), «Дніпро» та «ОК ім.Піддубного» (Київ). До цього тріо у півфіналі приєдналася краща команда, що посіла друге місце, – «Динамо» (Київ). Півфінальні зустрічі вийшли цікавими та інтригуючими, а путівки до фіналу розігрували у серії післяматчевих пенальті. Основний час гри між «Дніпром» та «ОК ім.Піддубного» завершився з рахунком 0:0, а в серії 11-метрових ударів влучнішими були кияни (3:4). В іншому матчі 1/2 фіналу («Шахтар U-16» – «Динамо») також був паритет (1:1). Фортуна цього дня була на боці столичних футболістів, які під час серії пенальті виявилися точнішими за своїх суперників – (5:6).

Бронзові медалі в підсумку завоювали «гірники», які в грі за 3-тє місце перемогли дніпрян (1:0). Доля золотих медалей вирішувалася у серії пенальті (основний час – 0:0). «ОК ім.Піддубного» переграв «Динамо» (4:3) і досить несподівано став переможцем турніру. Їхні земляки були вимушені вдовольнитися «сріблом». Високе п’яте місце зумів посісти «Мункач» (Мукачево). А СДЮСШОР (Ужгород) та УРДЮСШ-ДЮШФ «Зінедін» (Ужгородський р-н) грали за 11-те місце. З рахунком 7:1 перемогли футболісти з обласного центру Закарпаття.

Індивідуальну нагороду «кращий голкіпер» отримав Назар Руденко («ОК імені Піддубного» Київ). Визначили також кращих футболістів фінальної гри. Ними стали: Максима Дячук («Динамо» Київ) та Богдан Петрище («ОК імені Піддубного» Київ).

Відзначимо, що переможців та призерів VІ міжнародного дитячо-юнацького футбольного турніру на честь Андрія Гаваші нагороджували почесні гості, серед яких чемпіон світу U-20, член молодіжної збірної України, футболіст київського «Динамо» (наразі перебуває в оренді у «Дніпрі») та вихованець закарпатського футболу – Сергій Булеца; а також наставник української збірної U-20 Олександр Петраков і перший віце-президент УАФ Вадим Костюченко. Також на ужгородський «Авангард» привезли Кубок світу, який наша збірна виборола цього літа у Польщі. Всі охочі могли сфотографуватися з почесним трофеєм, футболістом та тренером, завдяки яким ця перемога стала можливою.

Олег МИКИТА

Фоторепортаж із фінальних матчів та церемонії нагородження

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах