22935
15:39 24.082019

У Хусті найсильніші чоловіки планети змагаються на Чемпіонаті світу зі стронгмену

Спорт 3615

31 спортсмен із 9 країн світу – Ірану, Литви, Польщі, Киргизстану, Туреччини, Ізраїлю, Азербайджану, Угорщини та власне України – сьогодні, 24 серпня, міряються силами у закарпатському Хусті. Саме тут на День Незалежності України відбувається Чемпіонат світу зі стронгмену у ваговій категорії до 110 кг. Кілька сотень вболівальників та шанувальників цього силового виду спорту заполонили місцевий майдан Незалежності, що на один день перетворився на спортивну арену просто неба, аби на власні очі побачити змагання найсильніших чоловіків.

До слова, видовищні змагання зі стронгмену Хуст приймає вже вдруге. Зініціював їхнє проведення у рідному місті наш земляк Роман Зажирко. Організувала чемпіонат Федерація стронгмену України.

Головний рефері змагань – улюбленець публіки, володар титулів “Найсильніша людина України” та “Найсильніша людина планети” Василь Вірастюк – одразу пообіцяв учасникам неупереджене й справедливе суддівство.

Беззаперечно статусу змаганням додає і присутність на чемпіонаті відомого гостя з Ісландії, легендарного атлета та рефері найпрестижніших світових змагань зі стронгмену, чотириразового володаря звання “Найсильніша людина планети” Магнуса Вер Магнуссона.

Як зауважив на вчорашній прес-конференції президент Федерації стронгмену України, чемпіон та рекордсмен світу Сергій Конюшок, завдяки небайдужим краянам цей потужний міжнародний захід поступово стає трендом, активно розширює географію учасників та робить ще більш привабливим Закарпаття для туристів.

Відкрив захопливе спортивне дійство гімном України відомий тенор Юрій Лук`яненко.

Опісля до присутніх з щирими вітаннями з нагоди Дня Незалежності звернулися поважні гості свята.

Наразі атлети змагаються у трьох дисциплінах кваліфікації: таєр-фліпі (кантування колеса вагою 360 кг), лог-ліфті (підіймання залізної колоди вагою 120 кг на кількість разів) та міряються силами у “прогулянці  фермера” (перенесення двох валіз по 130 кг на швидкість).

Коментує хід змагань відомий спортивний коментатор Олександр Гливинський.

За результатами кваліфікаційних вправ визначиться 10-ка фіналістів, на яких чекатимуть нові чотири випробування. Найсильніші атлети крутитимуть карусель Конана, змагатимуться у естафеті з 6 етапів та носитимуть по два мішки вагою по 100 на 10 метрів, тягатимуть санчата (200 кг) на 20 м. І наостанок, звісно ж, найбільш видовищне завдання — арм-овер-арм – спортсменам, сидячи в упорі, потрібно буде потягнути на 20 м за канат вантажівку вагою 8 тонн.

До слова, хустяни активно вболівають за свого земляка, молодого та перспективного атлета, майстра спорту з важкої атлетики Тараса Тимара.

Тож битва титанів триває. І нехай переможе найсильніший!

Богдана КЛЕКНЕР

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах