22965
16:41 24.082019

«Минай» впевнено переміг кременчуцький «Кремінь»

Спорт 2148

23 серпня у рамках 5-го туру Першої ліги України з футболу команда Василя Кобіна на своєму полі приймала новачка чемпіонату – «Кремінь».

Кременчуцька команда добре відома закарпатським вболівальникам, адже саме вона обіграла «Минай» у «золотому матчі» Другої ліги сезону 2018/19. Тож колектив з Ужгородщини прагнув взяти реванш за прикру поразку і покращити своє турнірне становище, адже зона вильоту – не те, чого очікують від минайців фани.

Господарі поля активно розпочали зустріч і в стартовій 20-хвилнці створили дві гольові нагоди: спочатку ударом зі стандарту міг відзначитися Карноза (постріл Артура парирував голкіпер), а згодом із вигідної ударної позиції пробивав Василь Пиняшко (м’яч пройшов повз ворота). Відповідь гостей послідувала на 24-й хв, але після небезпечного стандарту «Минай» урятував Андрій Попович. А на 33-й хв. уболівальники стали свідками першого взяття воріт: Карноза віддав на Роберта Гегедоша, який увірвався у штрафний майданчик і з-під захисника пробив точно у дальній кут воріт – 1:0. За мить до свистка на перерву Удод мав чудову можливість відновити паритет, але з вигідної ударної позиції переграти кіпера господарів Михайло не зумів. Тож на 15-хвилинний відпочинок команди пішли за мінімальної переваги закарпатського ФК (1:0).

У перерві футболісти «Кремня» дослухалися до порад тренера і другий тайм розпочали із трьох гольових моментів, але жоден із них взяттям воріт не завершився. Натомість минайці змогли не тільки втримати мінімальну перевагу, а й зміцнити її. Якщо на 67-й хв. Маїк тільки пристрілювався (форвард господарів вийшов віч-на-віч з голкіпером, однак переграти його не зумів), то на 88-й Олег таки забив свій дебютний гол. А між цим господарям удалося провести ще одну результативну атаку, на завершенні якої вдало зіграв Василь Пиняшко.

За рахунку 3:0 на користь «Минаю» кременчуцькі футболісти не зупинилися і активно йшли вперед, за що були нагородженні взяттям воріт. Єдиний гол у складі гостей на 89-й хв. забив Єрмаченко (Олександр реалізував пенальті). Була можливість у підопічних Ігоря Столовицького забити і вдруге, але минайців укотре врятував Попович. А на завершальних хвилинах поєдинку чудову нагоду для взяття воріт мав Лобода, та опинившись перед голкіпером, Яромир не зумів потрапити навіть у ствір воріт.

Обидві команди припускалися багатьох помилок в обороні, і якщо закарпатці зуміли скористатися шпаринами в захисті суперника, то «Кремінь» підвела ще й реалізація. Загалом рахунок 3:1 цілком справедливий. «Минай» діяв гостріше і більше заслужив на перемогу.

Закарпатська команда набирає 7 очок і піднімається на дев’яту позицію у турнірній таблиці. Наступний матч у рамках Першої ліги колектив Василя Кобіна проведе 31 вересня на виїзді проти «Інгульця». А вже 27 серпня на «Минай» чекає кубкове протистояння з «Калушем».

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах