23086
11:01 27.082019

«Минай» сьогодні стартує в Кубку України

Спорт 1843

27 серпня «минайці» розпочнуть виступи у своєму другому в історії Кубку України. Минулорічний дебютний турнір наша команда провела досить вдало – дійшла до 1/8 фіналу, завдяки чому вдалося привезти в Минай гранда українського футболу – київське «Динамо».

Тепер черга нової сторінки в історії клубу. Враховуючи, що «Минай» у минулому сезоні піднявся на клас вище, то і стартує він у Кубку з ІІ попереднього етапу. Суперником в ньому став наш старий знайомий – ФК «Калуш».

Протистояння з цією командою, яка нині виступає у Другій лізі, вже стало принциповим. З «Калушем» закарпатці грали не лише у Другій лізі, а й навіть у чемпіонаті України серед аматорів. Загалом, за свою 4-річну історію «Минай» зіграв із «Калушем» 6 разів: двічі у Чемпіонаті України серед аматорів, тричі в Другій лізі та ще один раз у товариській грі під час Кубку міського голови в Івано-Франківську.

Ось детальніша історія протистоянь:

5 серпня 2017, ЧУ серед аматорів, Калуш. «Калуш» – «Минай» 2:2 (Мельник (1:0), Гегедош (1:1), Маковійчук (2:1), авто гол (2:2)

29 жовтня 2017, ЧУ серед аматорів, Ужгород. «Минай» – «Калуш» 0:0

22 липня 2018, Друга ліга ЧУ, Калуш. «Калуш» – «Минай» 1:0 (Танчин (1:0)

22 вересня 2018, Друга ліга ЧУ, Минай. «Минай» – «Калуш» 2:0 (Гегедош, (1:0), Кополовець (2:0)

16 лютого 2019, Кубок міського голови, Івано-Франківськ. «Калуш» – «Минай» 3:2 (Скакун (1:0), Кисленко (2:0), Нурієв з пен. (2:1), Омельченко (3:1), Лобода (3:2)

5 травня 2019, Друга ліга ЧУ, Минай. – «Минай» – «Калуш» 3:1 (Смокоровський (1:0), Карноза (2:0), Нурієв (3:0), Книш з пенальті (3:1)

Загалом, «Минай» двічі вигравав, двічі програвав та ще дві гри закінчилися внічию. Що важливо, на калуському стадіоні «Хімік» наша команда жодного разу не перемагала: один раз зіграла внічию, один раз – поступилася. І цю традицію тепер бажано ламати.

Як зазначив головний наставник «Минаю» Василь Кобін, наша команда поважає «Калуш», адже не раз вже грали з ними, тому серйозно готується до цього протистояння.

Щоправда, «Калуш» з моменту останньої зустрічі клубів трохи змінився. У них знову інший тренер – тепер їх очолює Василь Качур. Змінився і склад, щоправда і зараз там грають добре знайомі закарпатському вболівальнику Книш, Танчин, Скакун, Кохман, Савошко.

Та і справи у «калушан» у Другій лізі поки йдуть не так райдужно, як вони планували. Команда після 5 турів набрала лише 8 очок і посідає 5 сходинку у групі А. Клуб з Івано-Франківщини здобув у чемпіонаті лише 2 перемоги – і одна з них, між іншим, вдома над нашими земляками з – ФК «Ужгород».

До речі, вдома поки «Калуш» грає не надто впевнено: у чемпіонаті із 3 матчів виграли лише 1. А у останньому поєдинку на рідній арені взагалі поступилися тернопільській «Ниві» з рахунком 3:1.

Що стосується Кубку, то свій домашній матч вони виграли. У І раунді «Калуш» переміг команду з групи В Другої ліги – «ВПК-Агро» (Магдалинівка, Дніпропетровська обл.). Рахунок гри – 1:0.

Проте якби зараз не йшли справи у «калушан», але варто зазначити – на «Минай» у них буде особливий настрій. По-перше, це завжди так у протистоянні команд з Другої та Першої ліги. По-друге, все-таки у наших клубів давнє протистояння і це варто враховувати, повідомляє Інформаційний департамент ФК «Минай».

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах