23156
11:24 2.092019

Суперкубок України «карпатівкам» не підкорився

Спорт 2169

Нещодавно в Україні стартував новий гандбольний сезон. У першій офіційній грі сезону 2019/20 ужгородські «Карпати» зустрілися із львівською «Галичанкою».

Суперкубок України 2019 відбувся наприкінці серпня у Броварах. Перед ужгородським ГК, який учергове у міжсезонні зазнав втрат (команду покинуло кілька гравчинь основного складу), стояло непросте завдання – зупинити тріумфальну ходу львів’янок. Суперкубок серед жіночих команд проводився вчетверте: у трьох попередніх випадках трофей завойовували наші суперниці. Двічі колектив із міста Лева обігрував херсонську «Дніпрянку» та одного разу «Карпати».

Гандбольні фахівці в битві за Суперкубок віддавали перевагу «Галичанці», і посперечатися з цим було складно. У львів’янок більше кваліфікованих виконавців, які мають куди більший досвід виступів на найвищому рівні. Та й статистика особистих зустрічей засвідчує про безумовну перевагу чинного чемпіона країни.

До честі закарпаток, вони непогано розпочали гру і за підсумками 10-ти зіграних хвилин були попереду (5:4). Однак у другій частині першого тайму «Галичанка» додала і зуміла не тільки відновити паритет, а й вийти вперед. Перша 30-хвилинка завершилася на користь львів’янок – 13:15.

Якщо на початку другої половини поєдинку ужгородкам удавалося протистояти на рівних, то згодом на майданчику була помітна тільки одна команда – «Галичанка». Останні за багатьма показниками переважали своїх суперниць і довели справу до переконливої перемоги з рахунком 20:32. Тож учергове трофей відправляється до Львова. Ужгородки вкотре змушені вдовольнитися другим місцем.

Найбільше голів у складі команди-переможниці закинули Мар’яна Маркевич (8) та Наталія Савчин (6). Результативними діями у складі «Карпат» відзначилися: Мілана Шукаль (9), Каріна Байрак (6), Христина Сендрей (1), Яна Готра (1), Катерина Купчак (1), Марія Суха (1) та Каріна Колодюк (1).

До слова, Мілану Шукаль визнали кращою гравчинею Суперкубка України 2019 у складі «Карпат». Найкращою в «Галичанці» була Ілона Катусова (Гайкова).

А вже 6-7 вересня ужгородські гандболістки проведуть перші матчі нового сезону української Суперліги. На своєму майданчику «карпатівки» приймуть миколаївський «Реал». Початок першої гри – о 18:00, наступного дня команди зустрінуться об 11-й годині. Ігри відбудуться на «Карпати-Арені». Як і в попередні роки, участь у найвищому гандбольному чемпіонаті держави візьмуть 6 ГК («Галичанка» Львів, «Карпати» Ужгород, «Дніпрянка» Херсон, «Реал» Миколаїв, «Спартак» Київ та «ТНУ ДЮСШ 21»).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Ужгородські баскетболісти боротимуться за медалі Першої ліги України
13:41
Закарпатцям пропонують перейти в особистий кабінет ТОВ «Газмережі»
12:32
Всі новини