23167
14:21 2.092019

«Минай» тішить своїх прихильників хорошими результатами

Спорт 2498

Минулого тижня головна футбольна команда Закарпаття – «Минай» – провела два важкі поєдинки. 27 серпня наші футболісти зіграла проти «Калуша» в Кубку України, а через чотири дні, 31 серпня, підопічні Василя Кобіна в рамках Першої ліги протистояли «Інгульцю» (Петрове).

Двобій із «Калушем»

У другому попередньому етапі Кубка України 2019/20 «Минаю» випало грати з «Калушем». Команда з Івано-Франківщини добре відома закарпатським уболівальникам, адже неодноразово протистояла «Минаю» як на аматорському рівні, так і на професійному (в рамках Другої ліги). Їх очні зустрічі завжди носять статус принципових. А коли на кону прохід до наступного раунду Кубка, то градус боротьби стає ще вищим.

У гості до друголігової команди «Минай» вирушив винятково за перемогою. Коуч закарпатської команди вдався до ротації складу, однак це не завадило здобути необхідний результат. Попри кілька перспективних атак як однієї, так й іншої команди, відкрити рахунок у першій 45-хвилинці не вдалося, а от після перерви вболівальники побачили три взяття воріт.

65 хвилин знадобилося закарпатському ФК, аби відкрити лік своїм забитим м’ячам. Василь Пиняшко розігнав атаку гостей і якісно віддав передачу на Нурієва, Анатолій увійшов у карний майданчик суперника і в ближньому бою переграв голкіпера (0:1). Втримати «хиткий рахунок» минайцям не вдалося. За дві хвилини до завершення основного часу гри калушани зусиллями Дос Габріеля відновили паритет. Здавалося, додатковий час неминучий, та на завершальній хвилині компенсованого арбітром часу «Минай» забив удруге і довів справу до важливої перемоги. Дубль у цій зустрічі оформив Нурієв. Анатолій заробив небезпечний штрафний удар, який сам впевнено і реалізував (1:2).

Минулого тижня також відбулося жеребкування третього попереднього етапу Кубка України. На цій стадії змагань «минайці» зіграють із луцькою «Волинню». Гра відбудеться 25 вересня на полі закарпатської команди.

Протистояння з «Інгульцем»

Часу, щоб перевести подих після виснажливого кубкового протистояння, у закарпатців майже не було, адже вже за чотири дні, 31 серпня, на них чекав виїзний поєдинок 6-го туру Першої ліги України проти «Інгульця». Суперник непростий: команда з Петрового минулого сезону зуміла дійти до фіналу Кубка, а нині перебуває у групі лідерів другого за силою дивізіону держави та є одним із претендентів на підвищення у класі.

Регалії суперника закарпатський клуб не злякали. «Минай» досить упевнено почував себе на футбольному полі й зумів досягти хорошого результату. На 30-й хв. Петро Стасюк виконував навіс із лівого флангу, однак м’яч зрізався з ноги і залетів за комір Богдану Шусту (0:1). За кілька хвилин Роберт Гегедош міг подвоїти перевагу своєї команди, та форварду забракло точності. А на 44-й хв. в «Інгульця» виникла хороша нагода для взяття воріт: арбітр призначив 11-метровий удар у ворота «Минаю», та переграти Андрія Поповича з «позначки» Артем Щедрий не зміг.

У другому таймі господарі активно йшли вперед і на 82-й хв. все ж досягли свого: Олег Синьогуб навіс у штрафний майданчик на Ніка Січінаву і той головою переправив м’яча у сітку воріт – 1:1. У завершальній 10-хвилинці команда Сергія Лавриненка і зовсім могла вийти вперед, та минайці вистояли.

Виїзна нічия із «Інгульцем» – доволі хороший результат для новачка ліги. Закарпатський клуб набирає 8 очок і займає 9-ту позицію в турнірній таблиці Першої ліги України. Наступним суперником підопічних Василя Кобіна будуть «Балкани» (Одеська область). Гра відбудеться 4 серпня на полі «Минаю» (початок гри о 17:00).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Відійшов у вічність перший декан економічного факультету УжНУ
11:39
На Закарпатті затримали таксистів-переправників
11:28
Мукачівець побив незнайомця і відібрав телефон, а миколаївчанка у закарпатки – сережки
09:53
Із якими проблемами стикаються закарпатці з особливими потребами
09:25
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, буде частково обмежено рух транспортних засобів
09:12
«Пам’ятна записка / Pro memoria» – виставка учасників «Резиденції Вибачте Номерів Немає» відкрилася в Ужгородському скансені
08:50
У Центрі медико-соціальної реабілітації дітей ім. Святого Михаїла в селі Ратівці відкрили кабінет галотерапії
08:32
У Мукачеві влаштували змагання юних рятувальників-пожежників
17:20
На Закарпатті почала квітнути Долина нарцисів
17:02
Прикордонники затримали на під’їзді до кордону з Румунією переправників з клієнтами
16:22
Всі новини