23716
13:08 27.092019

Вояж ФК «Ужгород» до Вінниці

Спорт 1956

25 вересня відбувся перенесений матч 7-го туру Другої ліги України з футболу між «Нивою» (Вінниця) та «Ужгородом.

Для обох команд третина всеукраїнських змагань пройшла не найкраще. В «Ужгорода», правда, вигідніша дислокація у турнірній таблиці – 11 очок і сьома позиція відповідно. Вінничани замикають одинадцятку професійних клубів, набравши п’ять балів. На боці «Ниви» був фактор домашнього поля, проте виключно формальний, позаяк уболівальників на гру не допустили. Отож рівні шанси на здобуття трьох залікових та гучне грюкання дверима під ендшпіль першого кола.

Але вже на першій хвилині ужгородці допустились грубої помилки – швидка контратака вінничан увінчалась виходом віч-на-віч Артура Загорулько із Михайлом Готрою. Центральний оборонець Кирило Пасічник на думку рефері порушив правила проти нападника у власній штрафній. Відтак арбітр матчу за фол останньої надії вилучив п’ятого номера «Ужгорода» і призначив пенальті. Сам постраждалий вдало виконав вирок рефері. 1:0. Хоча, відверто, ніякого фолу, пенальті і тим більше червоної картки там апріорі не було.

Ужгородці могли відновлювати паритет на табло через 10 хвилин. На вигідній ударній позиції після пасу зліва опинився Артем Корольчук. Проте його удар із восьми метрів був занадто слабким, відтак не склав труднощів Максиму Гурідову.

На 19-ій хвилині у центрі уваги опинився екс-збірник та капітан «Ужгорода» – Адріан Пуканич. Дальній удар маестро прийшовся над поперечиною.

А, власне, через 13 хвилин головна команда обласного центру Закарпаття припустилась другої фатальної помилки. Цього разу у власному карному майданчику сфолив Михайло Готра. Цього разу арбітр обмежився попередженням і вдруге призначив пенальті. 11-метровий удар взявся реалізовувати той же Артур Загорулько і, зрештою, не прогадав, потужно пробивши у лівий від кіпера кут воріт. 2:0.

Попри чисельну домінантність «Ниви», «Ужгород» не здавався і в меншості доволі часто штурмував ворота Максима Гурідова. Зокрема, найнебезпечнішою виявилась масована затяжна атака підопічних Василя Варги на 38-ій хвилині. На вістрі вдало зіграв Артем Корольчук, який замикав навісну передачу головою ударом в дальній кут. Проте ворота вінничан так і залишились недоторканими.

Ще у першому таймі коуч «Ужгорода» змінив Віктора Ряшка на Вадима Селещука, певно, розраховуючи на більш злагоджену гру захисту й підключення четвертого номера закарпатців до атак рідного клубу, зокрема, на другому поверсі.

Ужгородці віднайшли в собі сили і все ж забили гол у роздягальню. Атаку розігнав досвідчений Адріан Пуканич із центру поля, віддав на Віктора Масікевича, який правим краєм увійшов у штрафний майданчик і точно відпасував на Корольчука. Артем відкриває лік власним голам у Другій лізі за «Ужгород», пробивши у дальній кут. 2:1.

Тренерський штаб закарпатців в антракті матчу дав доброго прочухана футболістам, тож ужгородці на старті другої 45-хвилинки діяли першим номером, повсякчас шукаючи прогалини у захисній ланці суперника. Однак без точних завершальних ударів.

На 60-ій хвилині закарпатці заробили право на виконання стандарту за двадцять метрів від воріт Гурідова. Адріан Пуканич пробив у ближній кут, але м’яч у кількох сантиметрах просвистів повз стійкою. Це була реальна нагода для встановлення паритету.

А вже через 5 хвилин вінничанам вдалась хороша контратака – Антон Брижчук увірвався у штрафний майданчик ужгородців і віддав точний пас у протилежний кут карної зони капітану Ігору Маляренку. Останньому забракло точності.

«Ужгород» у меншості повністю контролював центр поля, більше володів м’ячем, проти вирівняти рахунок так і не вдавалося.

Принаймні до 69-ої хвилини. Двічі поспіль віч-на-віч з Гурідовим вибігав Машталір і з другої спроби Сергію вдалося вілновити статус «кво». 2:2.

А через сім хвилин «Нива» втретє могла вийти вперед і хет-трик на свій рахунок повинен був записувати Артур Загорулько, який увірвався на верхів’я топ-бомбардирів Другої ліги, забивши п’ять голів. Проте цього разу 93-ій номер вінничан змарнував рандеву з Готрою. Михайло врятував і в наступному епізоді, парирувавши удар Загорулька у карколомному стрибку.

Вінничани згодом теж залишаться у меншості – за другу жовту картку був вилучений Ярослав Браславський. Коуч «Ужгорода» пішов у «ва-банк», змінивши опорника Владислава Павленка на атакувального півзахисника Вадима Ференцика.

Остання 5-хвилилнка – на користь вінничан. Господарі моли вирвати перемогу, проте двічі з вигідних позицій не влучали у ворота.

А під ендшпіль господарі забили із положення «поза грою», натомість Адріан Пуканич не використав очну ставку з воротарем. Як наслідок – 2:2, повідомляє Прес-служба ФК «Ужгород».

Турнірна таблиця

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах