23916
15:20 7.102019

Ужгородські гандболістки втратили очки у протистояннях із «Дніпрянкою»

Спорт 2482

У рамках третього туру жіночої Суперліги України з гандболу херсонська «Дніпрянка» приймала ужгородські «Карпати». Ігри відбулися 4–5 жовтня.

Ужгородки у чотирьох стартових поєдинках здобули три перемоги та зазнали одної поразки. У матчах проти «Дніпрянки» команда Віктора Чернова прагнула збагатити свій очковий здобуток на чотири залікові бали, однак херсонки зуміли нав’язати боротьбу нашій команді і в перший ігровий день здобути вікторію.

Перша гра. «Дніпрянка» (Херсон) – «Карпати» (Ужгород) – 30:24

У стартові 25 хвилин поєдинку на майданчику точилася рівна гра, а лідер у рахунку змінювався кілька разів. І тільки завершальна 5-хвилинка першого тайму подарувала нам переконливого лідера зустрічі. Наприкінці першої половини матчу херсонки показали надійну гру в обороні й порадували своїх уболівальників кількома результативними ударами. Як підсумок – 14:10.

Закарпатки після перерви спробували нівелювати перевагу суперника, однак їхні намагання успіхом не увінчалися. Максимум, що вдавалося нашим дівчатам, – наблизитися до господарок на відстань двох точних кидків (21:19). «Дніпрянка» впевнено володіла ініціативою і довела гру до перемоги з рахунком – 30:24. Найбільше м’ячів у складі херсонського ГК закинула Анна Дябло (13). Результативними діями за гостей відзначилися: Яна Готра (7 м’ячів), Каріна Байрак (4), Мілана Шукаль (4), Катерина Купчак (3), Дарія Євницька (2), Софія Безрукова (2) та Каріна Колодюк (2).

Друга гра. «Дніпрянка» (Херсон) – «Карпати» (Ужгород) – 24:30

«Карпатівки» зробили правильні висновки з програного поєдинку і наступного дня показали значно кращу гру. Наші гандболістки надійніше діяли в обороні та агресивніше в нападі, що дало бажаний результат. Левова частина першого тайму проходила у рівній боротьбі, а от згодом ініціативою володіли винятково закарпатки. Під ендшпіль першого тайму «Карпати» вирвалися уперед на два голи (11:13), а до 47-ї хвилини зміцнили гандикап до п’яти голів (18:23). Але й на цьому представниці Срібної землі не зупинилися: гості впритул до фінального свистка активно йшли вперед, намагаючись зробити відрив у рахунку дедалі більшим. Підсумкові цифри на табло дзеркальні тим, що були днем раніше. Рахунок на табло – 24:30 на користь закарпаток.

Вагомий вклад у перемогу «Карпат» зробили Катерина Купчак (9 м’ячів), Софія Безрукова (7), Мілана Шукаль (5) та Ольга Макаренко (4). Результативними кидками також відзначилися Яна Готра (2), Каріна Колодюк (2) та Євгенія Когуч (1).

У рамках 3-го туру львівська «Галичанка» двічі обіграла миколаївський «Реал» (34:29; 40:20), а «ТНУ-ДЮСШ-21» у столичному дербі був сильнішим за «Спартак» (28:20; 31:21). Наступні матчі «Карпати» проведуть 18–19 жовтня вдома проти київського «Спартака».

Олег МИКИТА

Турнірна таблиця

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах