24249
15:33 21.102019

«Минай» – «Авангард» (Краматорськ): вдалі заміни Василя Кобіна

Спорт 1872

19 жовтня у рамках 14-го туру Першої ліги України з футболу «Минай» на своєму стадіоні приймав краматорський «Авангард». Героями матчу стали футболісти, які вийшли на поле у другому таймі.

Після поразки від «Гірник-Спорта» (0:1) та нічиєї з «Рухом» (1:1) минайський клуб прагнув реабілітуватися перед рідними вболівальниками перемогою над «Авангардом».

Господарі діяли першим номером і часто загрожували воротам суперника. Перший небезпечний момент біля володінь Артура Денчука виник на 10-й хв. зустрічі: Роберт Гегедош завдавав прицільного удару з лінії штрафного майданчика, але голкіпер із цим пострілом упорався. Аналогічний момент виник і на 24-й, але цього разу на вістрі атаки був Анатолій Нурієв (знову гостей врятував страж воріт). На 26-й хв. минайська команда втратила м’яч у центрі поля і Яворський вийшов віч-на-віч з Андрієм Поповичем, однак переграти останнього Вадиму не вдалося. Через п’ять хвилин господарі знову помилилися поблизу штрафного майданчика, що призвело до виходу Олексія Лобова один на один із голкіпером: футболіст «Авангарда» намагався перекинути м’яч через голкіпера і увігнати його у сітку воріт, але круглий пролетів не тільки над воротарем, а й над воротами.

Хорошу гольову нагоду на 54-й хв. мав Гегедош, але нападник прицільним ударом з-за меж штрафного майданчика поцілив у каркас воріт. Через три хвилини Василь Кобін випустив на поле Олега Маїка, який за кілька миттєвостей вивів «Минай» уперед. На 60-й хв. подача кутового у виконанні Нурієва завершилася результативним ударом головою Олега Маїка (1:0).

На 65-й та 71-й хв. гості могли відновлювати рівновагу, проте із ударами Єгора Демченка та Івана Матяжа Попович упорався. Поміж цих двох моментів коуч «Минаю» провів ще одну важливу заміну (в гру вступив Енріке Араужу). Якщо на 73-й хв. бразильський легіонер «Минаю» пристрілювався (дальній удар зупинив голкіпер), то через шість хвилин йому вдалося відзначитися (Петро Стасюк із правого флангу навісив на Нурієва, але м’яч після його удару відбив голкіпер. Першим на добиванні опинився Араужу – 2:0) За три хвилини до завершення основного часу зустрічі гості мали нагоду, аби скоротити відставання у рахунку, та м’яч після перспективного удару головою Юрія Сеницького пройшов повз ворота.

Таким чином «Минай» перервав свою двоматчеву безвиграшну серію і в хорошому настрої готується до наступного поєдинку. 26 жовтня закарпатська команда гостюватиме у Луцьку, де зійдеться із місцевою «Волинню». Це буде завершальна гра першого кола чемпіонату.

«Минай»: Андрій Попович, Максим Жичиков, Петро Стасюк, Олександр Маткобожик, Сантос Антоніо, Ігор Вагін, Анатолій Нурієв (Артур Карноза 84), Олексій Шпак (Максим Гавриленко 57), Василь Пиняшко (Михайло Кополовець 79), Владислав Микуляк (Олег Маїк 57), Роберт Гегедош (Енріке Араужу 69).

Головний тренер – Василь Кобін.

«Авангард»: Артур Денчук, Владислав Ємець, Владислав Савін, Олег Бородай, Олександр Сухаров, Ілля Брюхов, Олексій Лобов (Андрій Дедяєв 72), Іван Матяж (Ігор Кірієнко 78), Валерій Куценко (Юрій Сеницький 64), Олексій Моісеєнко (Максим Максименко 81), Вадим Яворський (Єгор Демченко 62).

Головний тренер – Олександр Косевич.

Інші матчі 14-го туру:

«Агробізнес» (Волочиськ) – «Чорноморець» (Одеса) – 2:0

«Балкани» (Зоря) – «Кремінь» (Кременчук) – 1:1

«Черкащина» – «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – 0:0

«Гірник-Спорт» (Горішні Плавні) – «Волинь» (Луцьк) – 2:4

«Металіст 1925» (Харків) – «Оболонь Бровар» – 2:1

«Металург» (Запоріжжя) – «Миколаїв» – 1:1

«Рух» (Львів) – «Інгулець» (Петрове) – 1:0.

Олег МИКИТА

Турнірна таблиця

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Арт-зона «Писанкове Мукачево» - чудова локація для фотосесій у центрі міста
15:56
У Будапешті діти біженців з України можуть навчатися рідною мовою
15:44
У неділю «Минай» прийматиме «Олександрію»
15:35
Прокуратура вимагає скасувати дозвільні документи для ведення будівельних робіт на привокзальній площі в Мукачеві
15:27
Поліцейські Іршави затримали наркоторговця: фігуранта помістили в ізолятор тимчасового тримання
13:34
«Ужгород за чисте довкілля»: екоакція в УжНУ
13:17
Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Закарпаття: усе, що потрібно знати
12:40
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Всі новини