24346
13:13 28.102019

На екваторі чемпіонату «Минай» зазнав виїзної поразки

Спорт 3849

Минулого вікенду відбулися завершальні матчі першого кола Першої ліги України з футболу. 26 жовтня у рамках 15-го туру минайці на виїзді зустрічалися із луцькою «Волинню».

Гра обіцяла бути цікавою, адже на футбольному полі зійшлися команди з лідируючої групи (до звітного двобою закарпатський колектив перебував на п’ятій позиції і випереджав волинян на два залікові бали). Окрім покращення турнірного становища, господарі також прагнули взяти реванш за нещодавню поразку минайцям у третьому попередньому раунді Кубка України. Нагадаємо, що та гра завершилася перемогою підопічних Василя Кобіна з рахунком 1:0.

Якщо в кубковому протистоянні Андрій Тлумак задіяв не основний склад, то на гру чемпіонату в складі лучан вийшли провідні виконавці. «Волинь» на правах господаря зі стартових хвилин взяла м’яч під власний контроль і активно йшла вперед. Щоправда у перші 25 хв. матчу справа до загострень не доходила.

Перший небезпечний момент виник у Курка, але Василю зовсім трохи не вистачило, аби переправити м’яча у ствір воріт суперника. Згодом на вістрі атаки опинився Денис Кожанов, проте з потужним ударом досвідченого футболіста Андрій Попович упорався. Хорошу нагоду для взяття воріт наприкінці першої 45-хвилинки мав і Младен Бартуловіч, проте хорват, опинившись на вигідній ударній позиції, спіткнувся і не зумів розстріляти ворота гостей. Тож на перерву команди відправилися за нульової нічиєї.

У другому таймі лучани продовжували володіти ініціативою і час від часу загрожували воротам «Минаю», котрі після перерви захищав Артем Кулініч. Саме останній зумів зупинити небезпечний удар головою з гострого кута у виконанні Курка. На 62-й хв. відзначитися міг Сіаваш Хагназарі, котрий після навісу Івана Цюпи пробивав головою, але, на щастя закарпатської команди, м’яч пройшов повз ворота.

Якщо на 68-й хв. минайців урятувала стійка воріт (удару по воротах завдавав Хагназарі), то через хвилину потужний постріл Дениса Кожанова з лінії штрафного майданчика таки знайшов ціль (1:0). Минайці, котрі за 80 хв. ігрового часу не створили жодного гольового моменту, на 81-й хв. могли врятувати цю гру і привести на Срібну землю один заліковий бал, однак Енріке Араужу хороший гольовий момент не використав (бразилець у карному майданчику обіграв двох захисників і з вигідної позиції пробив, але «снаряд» пройшов повз ворота).

У завершальній 10-хвилинці справа до загострень не доходила, тож фінальний свисток зафіксував закономірну перемогу «Волині» з рахунком 1:0. Минайці у цій грі не зуміли показати яскравої гри в нападі та не відзначилися надійністю у захисті.

Однак за перше коло чемпіонату закарпатський ФК заслуговує похвали. Минайці гідно протистояли усім командам чемпіонату і зуміли набрати 27 очок із 45 можливих. Погодьтеся, як для дебютанта другого за силою дивізіону держави, результат хороший. Попереду ще 15 ігор чемпіонату, тож уся найцікавіша боротьба попереду.

Матч 16-го туру «Минай» проведе на виїзді проти івано-франківського «Прикарпаття». Гра запланована на 3 листопада. А 30 жовтня (початок о 14:00) на закарпатську команду чекає домашній кубковий двобій із представником найелітнішого футбольного дивізіону України – ФК «Львів».

«Волинь»: Владислав Леванідов, Сергій Сімінін, Валерій Болденков (Міха Горопевшек 85), Тарас Михалик, Іван Цюпа, Василь Курко (Євген Неплях 88), Амбросій Чачуа, Младен Бартуловіч (Олександр Климець 64), Сіаваш Хагназарі (Артур Рябов 84), Денис Кожанов, Віталій Пономар (Ігор Карпенко 46).

Головний тренер – Андрій Тлумак.

«Минай»:  Андрій Попович (Артем Кулініч 46), Олег Допілка, Олександр Маткобожик, Максим Жичиков, Петро Стасюк, Владислав Микуляк (Ігор Вагін 69), Анатолій Нурієв, Енріке Араужу (Євген Русин 83), Василь Пиняшко (Антон Кіча 69), Олег Маїк, Роберт Гегедош (Олександр Глагола 73).

Головний тренер – Василь Кобін.

Олег МИКИТА

Турнірна таблиця

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах