24432
16:20 4.112019

БК «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» здобув перші перемоги в сезоні. ФОТО

Спорт 8111

Суперником закарпатської команди у другому турі Першої ліги України з баскетболу був чернівецький «CheBasket». Ігри відбулися 2–3 листопада на майданчику ужгородського БК.

Новий чемпіонат для нашої команди розпочався не найкращим чином: у стартовому турі ужгородські баскетболісти на виїзді поступилися «Хмельницькому» (75:94; 59:91). Надовго у нижній частині турнірної таблиці колектив Олександра Зубковського не затримався, бо вже у двох наступних іграх здобув максимум очок і піднявся на третє місце у своїй підгрупі.

У першій зустрічі цих команд на майданчику спостерігалося домінування господарів. Ужгородський БК за багатьма показниками переважав свого суперника, що яскраво засвідчував рахунок (41:26 після двох зіграних чвертей).

Малюнок гри у третій 10-хвилинці не змінився й господарі збільшили свій гандикап до 21 очка (65:44). У завершальній частині зустрічі гості зуміли трохи скоротити відставання у рахунку, однак, щоб зачепитися за позитивний результат, їм не вистачило ні сил, ні часу. Фінальна сирена сповістила про переконливу звитягу «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» із рахунком 79:63. Найбільше очок у складі команди-переможниці здобули Юрій Поляков (21), Андрій Попадинець (20) та Олександр Зубковський (13).

Повторний матч між ужгородцями та чернівчанами розпочався із несподіваного відриву гостей – 2:10. До честі господарів, їм знадобилося трохи більше хвилини, аби відновити паритет (10:10). А ще через три хвилини наші баскетболісти вийшли вперед і більше не віддавали лідируючу позицію. Після першої чверті закарпатці володіли перевагою у три очки (26:23), а після другої – у вісім (48:40).

Ужгородці стали переможцями і третьої 10-хвилинки, однак цього разу їх звитяга була куди скромнішою (27:26). Чернівчани жваво стартували у четвертій чверті й зуміли скоротити відставання до одного точного кидка з-за меж 3-очкової лінії (75:72). Були нагоди у гостей навіть відновити паритет і вийти вперед, але вони багато помилялися у простих ситуаціях і не змогли скористатися цим шансом. Натомість господарі знову відірвалися на комфортну відстань (81:72) і впевнено довели справу до перемоги. Цього разу з рахунком – 92:88. Найрезультативнішими у складі закарпатського БК були Андрій Попадинець (30 очок), Олександр Зубковський (18) та Олександр Варга (16).

У третьому турі всеукраїнських змагань «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» прийме «Калуш-ПНУ». Ігри заплановані на 9–10 листопада.

Олег МИКИТА

 

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах