24551
17:26 10.112019

«Чотири оберти Сюча»: у Мукачеві пройшли Всеукраїнські змагання. ФОТО

Спорт 4520

7-10 листопада в Мукачеві змагалися з легкоатлетичних метань спортсмени з різних областей країни. Змагання “Чотири оберти Сюча”, пам’яті Є. Сюча проходять вдруге. Цього року приїхали понад 150 учасників. Змагалися вони в різних вікових категоріях: від наймолодших спортсменів до старших легкоатлетів.

Заслужений тренер України з легкої атлетики – Геннадій Будкевич виділяє, що цього року на змагання приїхало чимало молоді. “Я тішуся з того, що до нас приїхало змагатися чимало хлопців і дівчат середнього віку. Це означає, що легка атлетика розвивається та цікавить підростаюче покоління”, – зазначив Геннадій Будкевич.

Щодо дисциплін, в яких змагалися учасники, то їх було чотири:

– метання спису;

– штовхання ядра;

– метання диску;

– метання молоту.

Усі ці дисципліни входять до Олімпійської програми.

Змагання проходили за підтримки Федерації легкої атлетики України та Мукачівської міської ради. Головний тренер штатної збірної команди України з легкої атлетики – Максим Островський зазначив хорошу організацію змагань.

“В листопаді в нас по календарю в Мукачеві завершальні змагання з метань, загалом іде цикл із 7 змагань. Іт тут ми завершаємо його змаганнями Євгена Сюча, відомо спортивного діяча. Хочу сказати, що змагання пройшли феєрично і ми вдячні за підтримку керівництву міста”,- зазначив Максим Островський.

Учасники змагань показали в Мукачеві високі результати: зокрема у метанні списів серед чоловіків мукачівцю Сергію Перевознікову вдалося метнути на 65 метрів.

Наступного року, кажуть організатори, змагання “Чотири оберти Сюча” планують зробити міжнародними.

Ірина ГРАБКО

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах