24583
14:55 11.112019

Захопливі та інтригуючі протистояння ужгородських і калушських баскетболістів. ФОТО

Спорт 4327

У рамках третього туру Першої ліги України з баскетболу «Ужгород-УжНУ-ЗДЮСШ» приймав «Калуш-ПНУ». Баскетбольні протистояння, котрі відбулися 9–10 листопада, подарували любителям спорту багато яскравих емоцій.

Калушани та ужгородці неодноразово зустрічалися у рамках третього за силою дивізіону держави. Більша частина їх очних поєдинків проходила у цікавій та конкурентній боротьбі. Так було і цього разу: ім’я переможця ставало відоме тільки на завершальних секундах матчів.

Перша гра. «Ужгород-УжНУ-ЗДЮСШ» – «Калуш-ПНУ» – 85:85 (ОТ – 10:3)

Господарі майданчика потужно провели стартову 10-хвилинку й заволоділи перевагою у 6 очок (29:23). На початку другої чверті наші баскетболісти зміцнили свою перевагу (37:27), однак втримати комфортний відрив у рахунку не вдалося. Калушани наприкінці другої 10-хвилинки додали і скоротили відставання до мінімуму. За рахунку 46:45 команди відправилися на велику перерву. Попереду на вболівальників чекало найцікавіше.

У третій чверті команди показали доволі високу результативність (46 очок на двох) і по черзі володіли ініціативою. Перед четвертою 10-хвилинкою попереду були гості – 67:70. Через кілька хвилин закарпатці зуміли не тільки нівелювати перевагу суперника, а й вийти вперед. За кілька миттєвостей до фінальної сирени господарі були попереду 85:83, але зберегти переможний рахунок наші баскетболісти не змогли. Калушани вирівняли становище і перевели матч в овертайм.

У вирішальній частині зустрічі закарпатці за всіма показниками переважали гостей і здобули переконливу вікторію з рахунком 10:3 (95:88). Найбільше очок у складі «Ужгород-УжНУ-ЗДЮСШ» здобули Андрій Попадинець (34) та Олександр Варга (28).

Друга гра. «Ужгород-УжНУ-ЗДЮСШ» – «Калуш-ПНУ» – 65:68

Повторна зустріч ужгородців та калушан була не менш захопливою. На кожному клаптику майданчика точилася напружена безкомпромісна боротьба. Жоден із колективів не хотів поступатися, тож усі викладалися на максимум.

Після стартової 10-хвилинки попереду були господарі (24:19), а от за підсумками двох зіграних чвертей ініціативою володіли гості (34:41). Третя 10-хвилинка увінчалася низькою результативністю: команди на двох набрали всього 17 очок (11:6). 2-очкова перевага калушан (45:47) ніяк не гарантувала їм спокійної кінцівки зустрічі. Ужгородці проявили характер і на екваторі четвертої чверті зуміли вийти вперед (55:54). На жаль, розвинути успіх нашим баскетболістам не вдалося. Завершальні хвилини поєдинку були за гостями: калушани надійніше зіграли в обороні та гостріше в нападі, що дозволило здобути необхідний результат. Фінальна сирена зафіксувала перемогу гостей – 65:68. Найрезультативнішими у складі ужгородського БК були Олександр Зубковський (15) та Андрій Попадинець (13).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах