25015
14:14 3.122019

Із Хмельницького ужгородські баскетболісти повернулися без очок

Спорт 2002

Минулого вікенду, 30 листопада – 1 грудня, відбулися поєдинки 4-го туру Першої ліги України з баскетболу. «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» на виїзді зустрічався із БК «Хмельницький».

Хмельничани вдало розпочали сезон 2019/20 і розташувалися на першому місці в групі №4 (у шести іграх наш суперник здобув п’ять перемог). За ідентичну кількість матчів колектив Олександра Зубковського виборов три вікторії та зазнав трьох поразок. У турнірній таблиці ужгородці разом із калушанами та львів’янами ділили 2–4 місця.

Якщо перша гра між ужгородцями та хмельничанами проходила за відчутної переваги останніх, то в повторному матчі закарпатська команда склала своєму супернику серйозну боротьбу і претендувала на перемогу.

Перший поєдинок

Господарі майданчика потужно провели стартову 10-хвилинку і заволоділи перевагою у вісім очок (23:15). У другій чверті ужгородці вирівняли гру, однак скоротити відставання у рахунку їм не вдалося. На велику перерву команди відправилися за переваги хмельничан – 37:29.

Вирішальною у цьому матчі виявилася третя чверть: господарі за багатьма показниками переважали гостей і збільшили свій гандикап до шістнадцяти очок (58:42). У завершальній частині поєдинку ужгородцям удалося скоротити відставання до двох влучних кидків із-за меж 3-очкової дуги, однак на більше не вистачило ні сил, ні часу. Фінальна сирена сповістила про перемогу «Хмельницького» – 78:72. Найбільше очок у складі ужгородського БК набрали Олександр Зубковський (24) та Андрій Попадинець (22).

Другий поєдинок

Наступного дня команди демонстрували динамічний та доволі результативний баскетбол. З огляду на те, що ужгородці були налаштованими на реванш, а хмельничани прагнули повторити успіх, на вболівальників чекало цікаве протистояння. Інтрига панувала зі стартових до завершальних хвилин. Тільки у перших двох чвертях лідер у рахунку змінювався одинадцять разів.

На екваторі третьої 10-хвилинки ужгородцям удалося відірватися у рахунку на відстань десяти очок (47:57). Здавалося, що наша команда зможе втримати переможний результат і доведе справу до вікторії, але ні. До кінця третьої чверті хмельничани скоротили відставання до двох очок, а в завершальній 10-хвилинці вийшли вперед. Заключну 10-хвилинку закарпатці відверто провалили: наші хлопці набрали всього 14 очок, при тому, що пропустили 33. Фінальний рахунок – 96:79.Найрезультативнішими у складі гостей були Олександр Зубковський (22), Андрій Попадинець (14) та Олександр Варга (14).

Наступні поєдинки «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» проведе на виїзді проти БК «Львів». Ігри заплановані на 14–15 грудня.

Олег МИКИТА

Турнірна таблиця

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах