25164
14:06 16.122019

Ужгородські гандболістки здобули переконливі перемоги над киянками. ФОТО

Спорт 6546

13–14 грудня у рамках 7-го туру жіночої Суперліги України з гандболу ужгородські «Карпати» приймали столичний ГК «ТНУ-ДЮСШ-21».

Ужгородки та киянки знаходяться на різних полюсах турнірної таблиці: колектив Віктора Чернова йде другим зверху, а команда Ігоря Аврамова – друга знизу. У першому колі змагань матчі між «ТНУ-ДЮСШ-21» та «Карпатами» завершилися звитягами закарпатських гандболісток (47:30; 38:33). Наші дівчата прагнули повторити нещодавній успіх і збагатити свою очкову скарбничку на чергові чотири залікові бали.

Перша гра. «Карпати» (Ужгород) – «ТНУ-ДЮСШ-21» (Київ) – 36:21

Господаркам майданчику вдалося продемонструвати високу реалізацію моментів і здобути бажану вікторію. Вже за підсумками стартової 30-хвилинки «Карпати» гарантували собі позитивний результат. На перерву наша команда пішла за переваги у сім м’ячів (16:9).

Сценарій другої половини зустрічі був подібний до першої: ужгородки потужно діяли в нападі й уміло стримували небезпечні атаки суперниць. Із плином часу перевага «карпатівок» зростала і на момент фінальної сирени сягнула 15-ти очок (36:21).

Найбільше м’ячів у складі нашої команди закинули Каріна Байрак (11) та Мілана Шукаль (9). Вагомий внесок у перемогу ужгородського ГК також зробили Ольга Макаренко (4), Дарія Євницька (3), Катерина Купчак (2), Софія Безрукова (2), Каріна Колодюк (2), Аліса Петрів (1), Тетяна Олійник (1) та Анастасія Полєтаєва (1).

Друга гра. «Карпати» (Ужгород) – «ТНУ-ДЮСШ-21» (Київ) – 32:23

Повторна зустріч для «карпатівок» розпочиналася не найкращим чином: наші гандболістки припускалися великої кількості помилок у нападі й за перші 20 хв. гри зуміли закинути всього вісім м’ячів (киянки тим часом провели сім результативних атак). І тільки наприкінці першого тайму колективу Віктора Чернова вдалося збалансувати свою гру й відірватися від суперника на комфортну відстань (14:9).

Друга 30-хвилинка проходила за відчутної переваги ужгородського ГК і завершилася перемогою нашої команди з рахунком – 18:14 (підсумковий рахунок на табло – 32:23).

Результативними діями у складі «Карпат» відзначилися: Міліна Шукаль (7 м’ячів), Катерина Купчак (6), Софія Безрукова (5), Каріна Байрак (4), Каріна Колодюк (3), Яна Готра (2), Анастасія Полєтаєва (2), Ольга Макаренко (1), Юліана Сенинець (1) та Дарія Євницька (1).

Дві перемоги над «ТНУ-ДЮСШ-21» дозволили нашій команді повернутися на другу сходинку турнірної таблиці. Наступним суперником ужгородок буде «Дніпрянка». Домашні матчі проти херсонок важливі в плані боротьби за місце у топ-3 за підсумками першої частини сезону. Зазначимо, що на другому етапі змагань всі команди розподілять на дві групи (А та Б) за результатами ігор попереднього етапу.

Олег МИКИТА

 

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини