25277
14:00 23.122019

Ужгородські та херсонські гандболістки подарували вболівальникам цікаві протистояння

Спорт 6813

У рамках 8-го туру жіночої Суперліги України з гандболу ужгородські «Карпати» зустрічалися з херсонською «Дніпрянкою». Ігри відбулися 20–21 грудня в СК «Юність».

У сезоні 2019/20 розгорнулася серйозна конкуренція за медалі. На трійку призерів претендують чотири команди. Якщо в боротьбі за «золото» беззаперечними фаворитками є львів’янки, то за «срібло» і «бронзу» сперечаються ужгородки, миколаївки та херсонки.

Перший етап чемпіонату виходить на фінішну пряму: три вищеперераховані ГК у завершальних матчах намагаються вибороти якомога більше очок, аби другий етап сезону провести в першій трійці, яка вестиме боротьбу за найвищі місця на п’єдесталі пошани.

Ужгородки та херсонки на очні протистояння виходили вкрай мотивованими і націленими на безкомпромісну боротьбу. Уже в дебюті першої гри стало зрозуміло, що легкими ці поєдинки для жодної з команд не будуть.

Перший матч. «Карпати» (Ужгород) – «Дніпрянка» (Херсон) – 33:28

Гості досить упевнено розпочали зустріч і протягом 13 стартових хвилин утримували лідерство. Однак провести весь поєдинок на високому рівні їм не вдалося. У другій частині першого тайму в грі херсонок спостерігався спад (гандболістки цієї команди припустилися багатьох помилок в обороні й не змогли реалізувати чимало моментів у нападі), чим уміло скористалися ужгородки. Наші гандболістки зуміли не тільки наздогнати суперниць, а й вийти вперед на чотири результативні атаки (15:11).

На жаль, на початку другого тайму «Карпати» розгубили набуту перевагу і дозволили команді гостей вирівняти становище. Станом на 44-ту хвилину на табло був паритет – 20:20. Більше сил на фінальний штурм залишилося в господарок, які наприкінці поєдинку продемонстрували хороший рівень гри і зуміли вирвати таку важливу перемогу. Фінальний рахунок – 33:28.

Найбільше м’ячів у складі закарпатської команди закинули Яна Готра (8), Каріна Байрак (7) і Софія Безрукова (7). Також результативними діями відзначилися Мілана Шукаль (4), Каріна Колодюк (3), Христина Сендрей (2), Катерина Купчак (1) та Анастасія Полєтаєва (1). Вагомий внесок у перемогу «Карпат» зробила і Тея Чіковані, котра неодноразово рятувала свою команду від небезпечних кидків.

Другий матч. «Карпати» (Ужгород) – «Дніпрянка» (Херсон) – 22:26

Наступного дня було не менш цікаво: команди порадували вболівальників ефектними голами, яскравими комбінаційними діями, боротьбою на кожному метрі майданчика, а також інтригою, котра тривала майже до завершення зустрічі.

Протягом більшої частини першого тайму ініціативою володіли господарки, однак зберегти мінімальну перевагу їм усе ж не вдалося. Наприкінці стартової 30-хвилинки колектив Бориса Милославського додав і зумів вирівняти становище. На перерву команди відправилися за нічийного рахунку – 13:13.

Вирішальним у цій грі був початок другого тайму. У період з 30-ї до 43-ї хвилини закарпаткам удалося закинути всього два м’ячі, у той час як суперник провів 9 результативних атак (рахунок на табло – 15:22). До честі «карпатівок», вони зуміли зібратися і наблизитися до гостей на відстань трьох точних кидків (21:24). Була нагода в наших гандболісток провести ще одну результативну атаку і скоротити відставання до двох влучних пострілів, але господарок підвела точність. У підсумку «Дніпрянка» довела гру до перемоги – 22:26.

Результативними кидками у складі «Карпат» відзначилися: Каріна Колодюк (8), Мілана Шукаль (5), Каріна Байрак (4), Софія Безрукова (2), Ольга Макаренко (1), Яна Готра (1) та Анастасія Полєтаєва (1).

За підсумками 8-ми зіграних турів «Карпати» перебувають на другій позиції у турнірній таблиці (в активі нашої команди 21 заліковий бал). Позаду розташувалися миколаївський «Реал» (19), херсонська «Дніпрянка» (18), та дві столичні команди – «ТНУ-ДЮСШ-21» (5) і «Спартак» (3). Лідерство впевненою втримує львівська «Галичанка» (26). Зазначимо, що у львів’янок та гандболісток «ТНУ-ДЮСШ-21» на дві зіграні гри менше.

У рамках першого етапу жіночої Суперліги України з гандболу сезону 2019/20 «Карпатам» залишилося провести чотири поєдинки. Спочатку ужгородки завітають у гості до київського «Спартака», а згодом поїдуть до Львова, де зійдуться з місцевою «Галичанкою». Усе це буде вже наступного року.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах