25492
14:15 13.012020

На Закарпатті відбувся обласний новорічно-різдвяний турнір з міні-футболу

Спорт 2078

Уже традиційно на початку нового року в ужгородському СК «Юність» відбувається фінальна частина обласного дитячо-юнацького турніру з міні-футболу, присвяченого новорічно-різдвяним святам.

Змагання проводилися серед хлопців (2007–2008, 2009–2010 рр.н.) та дівчат (2005 р.н. та молодших). На першому етапі змагань команди були поділені на зони за територіальним принципом. Кращі колективи за підсумками насичених протистоянь здобули путівки до фінальної частини, котра відбулася 9–10 січня в Ужгороді.

Протистояння хлопців

2007–2008 рр.н.

Боротьбу за трофей вели шість команд із п’яти районів Закарпаття: АФ «Минай»-2007, УРДЮСШ-ДЮФШ «Зінедін» (Ужгородський район), ФК «Сузір’я» (Свалява), ФК «Карпати» (Дубове), ДЮСШ «Нарцис» (Хуст) – ДЮФК та ДЮФК «Сільце».

Найкраще груповий етап подолали юні гравці АФ «Минай»-2007 і представники ФК «Сузір’я» (Свалява). Тож саме ці два колективи й зустрілися у фінальному протистоянні. Гра вийшла видовищною та інтригуючою. Перемогу з рахунком 2:1, а разом із тим кубок, грамоти й золоті медалі здобули футболісти з Ужгородського району. Відповідно, «срібло» завоювали хлопці зі Сваляви.

Третім фінішував ДЮФК «Сільце», котрий у боротьбі за «бронзу» впевнено переміг ДЮСШ «Нарцис» (Хуст) – ДЮФК (3:0). А в грі за п’яте місце «Карпати» (Дубове) здолали УРДЮСШ-ДЮФШ «Зінедін» (Ужгородський район) (5:1).

Кращі гравці в номінаціях:

воротар – Дмитро Якубець (АФ «Минай»-2007);

захисник – Олександр Русинко (ДЮСШ «Нарцис» (Хуст) – ДЮФК);

нападник – Ярослав Бабинець (ДЮФК «Сільце»);

гравець – Віктор Кертес (АФ «Минай»-2007).

2009–2010 рр.н.

У цій віковій категорії до фінальної частини пробилися СДЮСШОР-2009 (Ужгород), УРДЮСШ-ДЮФШ «Зінедін» (Ужгородський район), ФК «Сузір’я» (Свалява), ДЮСШ (Тячів), ДЮФК «Довге-Бронька» (Іршавський район) та Берегівська ДЮСШ.

Помітно на фоні інших учасників виділялися дві команди з Ужгородщини – СДЮСШОР та УРДЮСШ-ДЮФШ «Зінедін». Саме вони й розіграли між собою звання чемпіона. Із рахунком 2:1 перемогу здобула СДЮСШОР з м. Ужгорода. Відповідно на другу сходинку п’єдесталу пошани піднялися гравці УРДЮСШ-ДЮФШ «Зінедін». Компанію їм у трійці призерів склало свалявське «Сузір’я», котре у бронзовому фіналі перемогло ДЮФК «Довге-Бронька» (Іршавський район) (1:0). Гра за п’яте місце між берегівською та тячівською ДЮСШ завершилася на користь останніх (8:0).

Кращі гравці в номінаціях:

воротар – Максим Машкаринець (УРДЮСШ-ДЮФШ «Зінедін»);

захисник – Артем Танинець (ФК «Сузір’я»);

нападник – Віктор Кукла (ДЮФК «Довге-Бронька»);

гравець – Олександр Ковач (СДЮСШОР).

Протистояння дівчат

2005 р.н. та молодші

Участь у фінальній частині взяли сім команд: ДЮСШ Тячів (Дубове), ЗОДЮСШ Ужгород, ДЮСШ (Хустський район), ФК Nagydobronyi Junior Girls (В.Добронь), «Колос» (Мукачівський район), «Карпати» (Хуст) та «Колос» (Виноградівський район).

На груповому етапі команди визначили четвірку найсильніших, котрі далі продовжили боротьбу за нагороди. У рамках 1/2 фіналу ЗОДЮСШ Ужгород перемогла хустські «Карпати» (2:0), а ДЮСШ (Хустський район) – «Колос» (Виноградівський район) (2:0).

Переможницями турніру і володарками золотих медалей серед дівчат стали футболістки ЗОДЮСШ Ужгород, котрі у фінальному матчі здобули розгромну перемогу над ДЮСШ (Хустський район). Підсумковий рахунок – 7:0. Відповідно спортсменки з Хустщини отримали срібні медалі. А бронзовими нагородили «Колос» (Виноградівський район), який у грі за третє місце був сильнішим за хустські «Карпати» (1:0).

Кращі гравчині в номінаціях:

воротарка – Аліна Дядюк (ДЮСШ Хустський район);

захисниця – Тетяна Бондаренко (ЗОДЮСШ);

нападниця – Євгенія Сірко («Колос» Виноградівський район);

гравчиня – Дарина Лукач (ДЮСШ Хустський район).

Переможці, призери та й загалом усі учасники турніру отримали важливий змагальний досвід, котрий неодмінно стане у нагоді в наступних поєдинках.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини