25780
15:14 3.022020

Чемпіонат Закарпаття з баскетболу: за крок до раунду плей-оф

Спорт 4982

1 лютого у Мукачеві відбувся п’ятий з’їзний тур чемпіонату Закарпаття з баскетболу сезону 2019/20.

Найбільш насиченим п’ятий тур виявився для ДЮСШ м. Мукачево, котра протягом дня провела три поєдинки. На жаль для прихильників цієї команди, у всіх трьох випадках перемогу святкували суперники.

Юний колектив з міста над Латорицею поступився виноградівській «Тисі» (30:55), «Сваляві» (49:78) та більш досвідченим колегам – БК «Мукачево» (43:53).

У шести із семи запланованих ігор першої частини чемпіонату ДЮСШ м. Мукачево зазнала шістьох поразок. Імовірність того, що ця невтішна серія продовжиться і в наступному матчі доволі висока, адже суперником команди буде діючий чемпіон області – БК «Ужгород».

Окрім згаданих поєдинків, у перший день лютого відбулися ще два протистояння: «Ужбаскет» зустрічався з виноградівської «Тисою», а «Мукачево» мірялося силами з «УжНУ». Саме ці ігри й були найбільш видовищними минулого вікенду.

Мукачівці жваво розпочали зустріч зі студентами й за підсумками стартової 10-хвилинки заволоділи перевагою в 17 очок (26:9). Однак представники «УжНУ» в наступному відрізку гри відчутно додали й скоротили відставання до 7 очок (39:32). Після великої перерви вони мали нагоди, аби відновити паритет, але скористатися ними не зуміли. Натомість мукачівці наприкінці зустрічі ввімкнули свої максимальні можливості й довели справу до переконливої перемоги (85:63).

Якщо в чотирьох матчах для визначення переможців вистачило чотирьох чвертей, то в протистоянні «Ужбаскета» й «Тиси» знадобився овертайм.

Поєдинок між ужгородцями і виноградівцями вийшов доволі результативним та інтригуючим. Боротьба в цій грі точилася на кожному метрі майданчика, а лідер у рахунку змінювався кілька разів. За підсумками трьох зіграних 10-хвилинок «Ужбаскет» володів 8-очковою перевагою, проте втримати переможний результат йому не вдалося. «Тиса» виявила спортивний характер і в четвертій чверті зрівняла рахунок (69:69) та перевела гру в овертайм.

На жаль для виноградівських вболівальників, камбеку в додатковий час не вийшло. Протягом гри баскетболісти «Тиси» витратили забагато сил і на фінальний штурм їх не вистачило. Перемогу в додатковий час вирвав «Ужбаскет» (підсумковий рахунок зустрічі – 82:76).

До завершення першої частини чемпіонату залишилося провести дві гри: «Ужгород» – ЗОДЮСШ м. Ужгород та «Ужгород» – ДЮСШ м. Мукачево. Після цього сформується остаточна турнірна таблиця і стануть відомі чвертьфінальні пари.

Олег МИКИТА

Турнірна таблиця

 

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах