26025
21:55 19.022020

Хустські «Елітівці» блискуче виступили на «Uzhgorod Cup-2020». Фото

Спорт 13276

15 лютого в Ужгороді відбулися відкриті Всеукраїнські змагання зі спортивних танців та фестиваль хореографічного мистецтва  “Uzhgorod Cup-2020”. У боротьбі за першість змагань на танцполі зійшлись вихованці танцювальних шкіл Ужгорода, Хуста, Рахова, Хмельницького, Львова, Івано-Франківська, Стрия, Долини, Перечина – усього 300 спортсменів  із 12 клубів.

Хустян на масштабних танцювальних подіях представили вихованці зразкового хореографічного колективу “Еліт” під керівництвом заслуженого тренера України Владислави Костак. Юні танцюристи віком від 5 і до 17 років змагалися в категоріях “Соло і Пари”: “Дебют”, “Школа”, “Початківці”, “Е клас”, “Д клас”, “Хобі” та вибороли чимало перемог, зокрема Кубки в більшості категорій, вкотре переконливо засвідчивши, що спортсмени колективу стрімко розвиваються, рівень їхньої танцювальної майстерності постійно зростає.

“Змагання тривали з 10.00 год і до пізнього вечора. Потрібно мати неабияку фізичну підготовку, витримку, силу волі й характер, щоб цілий день змагатися , а ввечері ще й переможно виступити на фестивалі. Відрадно, що багато наших вихованців переведено у вищі спортивні класи згідно з набраними балами за підсумками попередніх змагань. Перемоги,  медалі,  здобутий досвід, гарний настрій, багато адреналіну, мотивація – головний результат цих змагань”, – розповіла керівник колективу “Еліт”,  заслужений тренер України Владислава Костак.

У змаганнях взяли участь як досвідчені спортсмени клубу, так і початківці – у категорії для дебютантів. Своїх вихованців представили і тренери клубу Олександра Силадій, Леся Томанчук, Ярослава Грицик. Зразковий хореографічний колектив “Еліт” виборов перші місця у номінаціях “Сучасна” та “Бальна хореографія”.

Також взяли участь у  фестивалі й вихованці хореографічного гуртка “Еліт”, які займаються в Хустському міському центрі позашкільної освіти “Сузір’я”, і вони також здобули перемогу в номінації “Сучасна хореографія”.

Загалом у фестивалі було представлено  близько 25 колективів із різних міст України.

“Змагання – це завжди великий досвід, тому ми радо беремо у них участь. Варто відзначити й успішні виступи наших вихованців у Тернополі, які відбулися 8 грудня минулого року. Тут  перемогли святкували наші вихованці: Антонюк Оксана, Бонь Андріана, Бобіта Валерія, Бобіта Ігор, Бобіта Олександра, Бучок Неля, Волошин Артем, Немеш Іванна, Добош Олександра, Драгула Богдана, Дувалка Марта, Неймет Вероніка, Петрецька Даніела, Трофимова Вікторія”, – резюмує Владислава Петрівна.

Тож щиро вітаємо юних танцюристів з перемогами та бажаємо подальших успіхів!

Богдана КЛЕКНЕР

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах