26221
08:56 3.032020

В іршавських Білках провели відбірковий турнір з вільної боротьби

Спорт 6137

Чимало уваги у Білках, що на Іршавщині, приділяють спорту. Вже три роки у цьому селі діє спортивний клуб з вільної боротьби. Минулої суботи його вихованці провели відбіркові змагання. Переможці візьмуть участь у чемпіонаті області.

На спортивний килим з’ясовувати стосунки в хорошому сенсі вийшло 38 хлопців та дівчат. Кожен з них жадав покласти опонента на лопатки, застосовуючи різні технічні прийоми: захоплення, кидки, перевороти, підніжки, підсічки, або ж набрати якомога більше очок, щоб відчути смак перемоги. Підтримати дітей прийшли батьки та інші родичі. Вони вболівали за юних спортсменів, іноді давали свої поради.

Як зазначив тренер спортивного клубу Ігор Терлецький, діти займаються 3-4 рази на тиждень. З десяток його вихованців вже ставали призерами області. А Юрій Ізай та Віктор Косило брали участь у всеукраїнських змаганнях. У клубі нині тренується 52 спортсменів. Правда, не всі з різних причин змогли побувати на відбірковому турнірі. Наймолодші вихованці мають сім років. Було сформовано сім вагових категорій. Після запеклої боротьби визначилися призери. Дехто з учасників на турнірі трохи розгубився, хоч на тренуваннях почував себе значно впевненіше.

У вазі 22 кілограми кращими були такі: Юрій Шелемба – І місце, Яна Янтолик – ІІ, Микола Кольченко та Максим Ластівка – ІІІ. Серед спортсменів з вагою 26 кілограм місця розподілилися наступним чином: Михайло Станко – І, Андрій Булеза – ІІ, Валентин Ігус – ІІІ. З тих, котрі мають вагу 29 кілограм, теж визначились призери: Михайло та Віка Ливдар – І місце, Вадим Попдякуник – ІІ, Іван Ерделі й Андрій Поп-Сабов – ІІІ. З-поміж дівчат І місце виборола Ірина Попович, ІІ – Марина Попдякуник, ІІІ – Наталія Янтолик. У категорії 35 кілограм І місце завоював Едуард Канайло, ІІ – Петро Попдякуник, ІІІ – Олександр Штефаньо та Костянтин Бодня. У вазі більше 42 кілограм картина виглядає так: І місце – Дмитро Ізай, ІІ – Василь Попович, ІІІ – Олександр Ізай. Серед тих, хто важить понад 55 кілограм, лідером був Олександр Куруц, друге місце дісталося Іванові Савку, «бронзу» завоювали Василь Савко та Іван Панющик.

Відбірковий турнір підтвердив, що у юних білківчан є міцний дух та жага бути сильними, працювати над самовдосконаленням. Звісно, вони мають спортивні задатки. Попри це, своїми успіхами завдячують також тренеру, котрий улюбленій справі віддається сповна.

Тренер неодноразово їздив на змагання у різні міста нашої країни, спілкувався з багатьма цікавими постатями у світі спорту, має низку ідей щодо подальшого розвитку клубу. За його словами, білківчани мають неабиякий потенціал для спортивних досягнень, тому необхідно дати їм можливість проявитись.

Іван КОПОЛОВЕЦЬ, Irshava news

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини