26584
10:32 26.032020

Хто ще з вітчизняних клубів досягав висот «Минаю» в Кубку України

Спорт 2943

«Минай» став шостим клубом в історії футбольної України, який зміг досягти півфіналу Кубка України, граючи у Першій лізі. І восьмим, якщо врахувати, що за 28 кубкових турнірів протягом всієї історії нашої країни у півфінал двічі потрапляли ще й клуби Другої ліги.

Ось хто складає компанію закарпатському ФК у цьому списку:

Сезон 2005/2006 – «Карпати» (Львів)

Львівський клуб, як не дивно зараз, в тому сезоні грав у Першій лізі. І вони були першими, хто з нижчого дивізіону пробився так далеко в Кубку України за всі роки. До півфіналу вони здолали такі команди як одеський ««Чорноморець», донецький «Шахтар» та полтавську «Ворсклу» (всі з Вищої ліги). Зупинило їх тільки київське «Динамо», якому вони програли у двоматчевому протистоянні з рахунком 0:2 та 0:1.

Сезон 2009/2010 – «Волинь» (Луцьк)

Повторила цей успіх ще одна команда із Західної України. Луцькі футболісти шляхом до півфіналу пройшли «Олександрію», «Кривбас», запорізький «Металург», а у 1/2 вдома програли майбутньому переможцю – сімферопольській «Таврії» 1:2.

Сезон 2012/2013 – «Севастополь»

В ті часи кримський клуб тільки починав свій шлях до еліти нашого футболу. В Кубку турнірною стежкою вони здолали чернівецьку «Буковину», криворізький «Кривбас», тернопільську «Ниву» і програли на вищезгаданій стадії вдома у драматичному матчі донецькому «Шахтарю» – 2:4.

Сезон 2013/2014 – «Славутич» (Черкаси)

Попередник нинішньої «Черкащини» у ті часи грав у Другій лізі і вони стали першою командою в Україні, хто зміг пробитися до таких висот з такого дивізіону. Для цього вони перемогли «Реал Фарму», «Таврію», краматорський «Авангард», тернопільську «Ниву» і у півфіналі поступилися лише в овертаймі донецькому «Шахтарю»

Сезон 2016/2017 – «Миколаїв»

У час, коли «минайці» ще грали на обласному рівні, «корабели» також високо піднімалися в Кубку. До півфіналу вони виграли «Інгулець» (1:1 і також по пенальті!), вінницьку «Ниву», київську «Оболонь-Бровар», а в 1/4 переграли маріупольський «Іллічивець». У півфіналі вдома за заповнених трибун програли київському «Динамо» 0:4.

Сезон 2017/2018 – «Дніпро-1» (Дніпро)

Поки «минайці» грали в чемпіонаті України серед аматорів, дніпровська команда повторила рекорд для клубів Другої ліги. Саме звідти вони починали свій шлях. В тому сезоні шляхом до півфіналу вони здолали «Буковину», «Суми», «Гірник-Спорт», «Чорноморець», «Львів», а перший фінал за участю команди Другої ліги став неможливий через київське «Динамо», яке перемогло в 1/2 дніпрян 1:4.

Сезон 2018/2019 – «Інгулець» (Петрово)

Поки що єдиною командою серед клубів Першої та Другої ліги, яка змогла піднятися вище півфіналу, став наш нещодавній опонент по 1/4 – «Інгулець» з Петрового. Шлях до фіналу був наступний: «Мир», «Маіруполь», «Карпати» і луганська «Зоря» у півфіналі. У фіналі «Інгулець» поступився донецькому «Шахтарю» 0:4.

Сезон 2019/2020 – «Минай»?

Закарпатський клуб вже увійшов в цю славетну компанію. Навіть оновив рекорд, адже сюди «Минай» потрапив всього на другий рік свого життя як професійного клуба – наприклад, клубу з Черкас для цього знадобилося три роки. Найцікавіше, що закарпатці мають шанс переписати історію, адже наш півфінал ще попереду. Дуже сподіваємося, що це відбудеться найближчим часом, повідомляє Інформаційний департамент ФК «Минай».

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Ужгородські баскетболісти боротимуться за медалі Першої ліги України
13:41
Закарпатцям пропонують перейти в особистий кабінет ТОВ «Газмережі»
12:32
Всі новини