26616
09:40 2.042020

Боротьба «Минаю» за вихід у Прем’єр-лігу відкладається

Спорт 5619

Днями в Україні було продовжено загальнонаціональний карантин до 24 квітня. Відповідно футбольний сезон у нашій державі відновиться щонайменше через місяць.

Головна футбольна команда Закарпаття – «Минай» – продуктивно провела підготовчі збори і в хорошій фізичній формі підійшла до другої частини сезону 2019/20. Навесні на представників Срібної Землі очікували надзвичайно важливі матчі. Адже, окрім боротьби за вихід у Прем’єр-лігу, наші футболісти змагаються за Кубок України.

11 березня «Минай» установив чергове історичне досягнення. Закарпатська команда вперше у своїй історії пробилася до півфіналу Кубка. Нагадаємо, що на стадії 1/4 фіналу колектив Василя Кобіна виявився сильнішим за «Інгулець» (основний час завершився внічию 1:1, а в драматичній серії пенальті тріумфували закарпатці – 6:5).

Ця звитяга надала команді сильного психологічного поштовху, який мав посприяти впевненості в першому весняному матчі чемпіонату. 22 березня на минайців чекала виїзна гра проти «Кремня» (Кременчук).

Однак відбутися цьому матчу в запланований термін не судилося. За п’ять днів до гри, 17 березня, виконком Української асоціації футболу прийняв рішення призупинити проведення всіх змагань УПЛ, Кубка України, U-21 та U-19 УПЛ, ПФЛ, Вищої ліги чемпіонату України серед жіночих команд та Екстра-ліги, Кубка України з футзалу, ДЮФЛ, футзальних дитячо-юнацьких змагань та змагань серед дівочих команд у всіх вікових категоріях, матчів з футболу й футзалу обласного, районного та міського рівня.

Тож змагання Першої ліги після зимової паузи так і не відновилися. А там, нагадаємо, точиться неабияка боротьба за медалі та підвищення в класі. Відразу 8 команд зберігають шанси на потрапляння до топ-3. Зазначимо, що у зв’язку зі збільшенням команд-учасниць УПЛ із 12 до 14, до найелітнішого футбольного дивізіону держави з Першої ліги підвищаться одразу три колективи. Приємно, що серед претендентів є й закарпатці.

За підсумками 19 турів минайці розташувалися на третій сходинці турнірної таблиці (в активі нашої команди 37 очок). Що цікаво, ідентичну кількість очок мають «Інгулець», «Оболонь-Бровар» та «Агробізнес». Першість наразі втримує «Рух» (39), а другою йде «Волинь» (38). Як бачимо, щільність у верхній частині турнірної таблиці надзвичайно висока. Тож боротьба обіцяє бути цікавою.

Згідно з календарем Першої ліги України, «Минай» ще повинен зіграти 11 поєдинків. Суперники такі: «Кремінь» (виїзд), «Інгулець» (удома), «Балкани» (виїзд), «Металіст 1925» (удома), «Агробізнес» (виїзд), «Металург» (удома), «Черкащина» (виїзд), «Гірник-Спорт» (удома), «Рух» (виїзд), «Авангард» (виїзд), «Волинь» (удома). Якщо нашим футболістам удасться продемонструвати свої найкращі якості та припуститися якомога меншої кількості помилок, то вони зможуть зберегти місце в трійці найсильніших і виконати важливе завдання на сезон – підвищитися в класі.

Президент Професійної футбольної ліги України Сергій Макаров у програмі «Україна футбольна» розповів про можливі варіанти продовження Першої ліги: «Ми готуємося до будь-якого розвитку подій. Прорахували всі можливі варіанти з календарем. Нам потрібно 13 ігрових днів: 11 турів регулярного чемпіонату і два ігрові дні на матчі плей-офф між командами Першої та Другої ліг.

Якщо доведеться закінчувати змагання в кінці червня, то в такому разі необхідно почати весняну частину не пізніше, ніж 6 травня.

Якщо весняна частина сезону розпочнеться 25–26 квітня, то комфортно зможемо завершити наші змагання приблизно до 14 червня. Час у нас є, тому будемо сподіватися на краще».

За словами головного тренера ФК «Минай», кожен футболіст команди отримав індивідуальні завдання на період карантину. «Я переконаний у професіоналізмі футболістів «Минаю» та в тому, що вони під час вимушеної перерви збережуть накопичені копіткою працею навички і спортивну форму. Зрештою, триває й селекційна робота, адже ще можна дозаявляти вільних агентів», – розповів Василь Кобін у коментарі офіційному сайту Української асоціації футболу.

Крім матчів чемпіонату, попереду в «Минаю» важливий домашній кубковий двобій із київським «Динамо». Тож на закарпатських уболівальників чекає чимало яскравих футбольних протистоянь. Які, сподіваємося, відбудуться в травні – червні.

Підготував Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Під час профілактичних заходів серед водіїв мототранспорту на Закарпатті зафіксовано ряд порушень
15:55
У селі Бодалово відзначили річницю Угорської революції та визвольної боротьби 1848–1849 років
15:40
У Міжгір’ї розкрили угон автомобіля
15:26
До місцевих бюджетів Закарпаття перераховано понад 1,3 млрд гривень податків
15:15
У Мукачеві провели чемпіонат міста з шахів серед жінок
14:58
У Мукачеві у затриманого наркоторговця вилучено понад 200 доз «товару»
14:47
Всі новини