26673
13:15 14.042020

Українські футболісти феєрять у Кубку Білорусі

Спорт 3831

Минулого тижня відбулися перші півфінальні матчі Кубка Білорусі з футболу сезону 2019/20. У складі двох із чотирьох команд-учасниць цієї стадії змагань були задіяні футболісти з України. Крім того, один колектив очолює український тренер.

Боротьбу за почесний трофей продовжують вести чотири команди: чинний володар Кубка – солігорський «Шахтар», діючий чемпіон Білорусі – брестське «Динамо», віцечемпіон країни – борисовське БАТЕ та «Славія» із міста Мозир. Сліпе жеребкування на стадії 1/2 фіналу визначило такі пари: «Динамо» (Брест) – «Шахтар» (Солігорськ) та «Славія» (Мозир) – БАТЕ (Борисов). Півфінальні протистояння, на відміну від ігор 1/4, 1/8, 1/16 та 1/32 фіналу, складаються з двох матчів. Перша частина цих дуелей відбулася на полях команд, вказаних першими.

Загалом у двох іграх було забито три м’ячі. Що цікаво, у всіх гольових атаках узяли участь наші співвітчизники. У двох випадках вони стали авторами результативних ударів, а ще в одному – автором гольової передачі.

Розпочнемо із центрального поєдинку – між «Динамо» (Брест) та «Шахтарем» (Солігорськ). У складі господарів на поле вийшло одразу троє українців: Артем Мілевський, Олександр Нойок та Євген Хачеріді. А настаником команди-гостей є відомий український тренер Юрій Вернидуб.

Брестський колектив активно розпочав гру і вже в стартовій 15-хвилинці провів дві результативні атаки. Автором першого гола став Нойок. Удруге м’яч у сітку воріт влетів після удару білоруса Павла Савицького. Зауважимо, що в ролі асистента виступив Мілевський. Переламати хід поєдинку команді Вернидуба не вдалося. Матч завершився з рахунком 2:0 на користь «Динамо»

У паралельній грі 1/2 фіналу («Славія» Мозир – БАТЕ Борисов) забитих м’ячів було вдвічі менше. Долю поєдинку вирішив один точний удар, автором якого став Юрій Пантя (11-та хвилина зустрічі). До слова, це єдиний українець, задіяний у тій грі.

Як бачимо, інтрига в боротьбі за фінал зберігається в обох поєдинках. Тепер переможцям перших протистоянь доведеться підтверджувати свої амбіції в гостях.

Матчі-відповіді 1/2 фіналу заплановані на 29 квітня.

Окрім кубкових протистоянь, минулого тижня відбулися й матчі чемпіонату. Протягом чотирьох днів, 10–13 квітня, на футбольних полях Білорусі тривали ігри четвертого туру Вищої ліги країни. У попередньому номері газети ми писали, що українські футболісти відзначалися у двох із трьох стартових турів (1-й тур – три голи, 2-й тур – два). На жаль, третій ігровий тиждень минув без результативних дій українців, а от у четвертому один із наших хлопців таки відзначився.

Це був Артем Мілевський, який захищає кольори брестського «Динамо». Після асисту в кубковій грі досвідчений футболіст відзначився голом у чемпіонаті. Саме Артем на 77-й хв. вивів «Динамо» вперед і зробив вагомий внесок у перемогу своєї команди над ФК «Іслоч» (3:1).

Загалом у рамках 3-го туру відбулося 8 матчів, у 6-ти з яких на поле виходили українці. Однак продемонструвати таку ж результативність, як у двох стартових турах, їм не вдалося.

Щодо турнірної таблиці Вищої ліги Білорусі, то лідерство утримують «Торпедо-БелАЗ» (Жодино) та «Енергетик-БДУ» (Мінськ) – в активі обох команд по 9 очок. На два залікові бали менше в «Слуцька», «Динамо» (Брест), «Славії» (Мозир) та «Вітебська». По 6 очок здобули БАТЕ (Борисов), «Іслоч», «Городея» та «Мінськ». В активі «Німана» (Гродно) та «Шахтаря» (Солігорськ) по 5 залікових балів. «Рух» (Брест) має у своєму доробку чотири очки, «Динамо» (Мінськ) – три, «Смолевичі» – два, а «Білшина» (Бобруйськ) – одне.

Наступний тур Вищої ліги Білорусі відбудеться 16–18 квітня.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини