26718
13:04 22.042020

Найкращою гандболісткою України стала колишня гравчиня ужгородських «Карпат»

Спорт 5441

Визначення переможниці номінації «Найкраща гандболістка України 2019 року» відбулося шляхом опитування, яке провела Федерація гандболу України.

Участь у голосуванні взяли гравчині та тренери жіночої збірної України з гандболу, а також наставники команд – учасниць Суперліги та Вищої ліги країни. Кожен респондент мав назвати трійку найкращих. За перше місце гандболістка отримувала 5 очок, за друге – 3, за третє – 1. Загалом в опитуванні взяли участь 42 особи.

За результатами голосування найкращою гандболісткою України 2019 року стала Ольга Передерій. 26-річна уродженка Запоріжжя наразі виступає за французький «Мец». А з 2012-го успішно захищає кольори збірної України. До слова, свого часу ця дівчина грала за ужгородські «Карпати». У сезоні 2011/12 у складі закарпатського клубу ставала чемпіонкою України.

«Ольга Передерій – це чудовий гравець, чудова лінійна і чудова людина. Відповідальна, завжди турбується про команду. Передерій – це лідер українського гандболу. Вітаємо Олю зі званням «Найкраща гандболістка України 2019 року», – заявив під час оголошення результатів опитування заслужений тренер України Валерій Войналович.

У підсумковій таблиці опитувань Ольга Передерій набрала 98 очок, що на п’ять більше, ніж її найближча переслідувачка – Вікторія Борщенко. Вихованка херсонського гандболу з 2013 року грає за російський «Ростов Дон».

Третє місце посіла одеситка Ірина Глібко. Нинішній клуб досвідченої 30-річної гандболістки – румунська «Римніку Вилча». Зазначимо, що саме в цій країні минула найбільша частина її кар’єри. В українському чемпіонаті виступала з 2007 до 2012 року, а в Румунії грає вже понад 8 років (з 2012-го). Зауважимо, що у збірній України Ірина дебютувала ще у 2010-му. Щодо набраних рейтингових очок, то їх у неї 76.

І тільки на четвертому місці опинилася представниця української Суперліги Світлана Аксьонова. Гандболістка миколаївського «Реалу» здобула майже втричі менше очок, ніж Ірина Глібко. В активі Світлани – 24 очки.

Щодо теперішніх гравчинь ужгородських «Карпат», то їх у рейтингу двоє. Єлизавета Воронько та Яна Готра розташувалися на 11-й і 12-й позиціях відповідно. Воротарка закарпатського ГК набрала 5 очок, а її партнерка по команді – 4.

За Єлизавету свій голос віддала гравчиня збірної України Лілія Горільська, а за Яну – тренери вищолігових «Броварів» і ТНЕУ-Енерго Олександр Гурський та Андрій Верцимага відповідно.

Зазначимо, що головний тренер ужгородських «Карпат» Віктор Чернов віддав свої голоси за таких гандболісток: 1-ше місце – Ірина Глібко, 2-ге – Ірина Компанієць, 3-тє – Ольга Передерій. Наставниця СДЮСШОР «Карпати» (Ужгород) Діана Беке визначила таку трійку найкращих: 1-ше місце – Світлана Аксьонова, 2-ге – Ірина Глібко, 3-тє – Ольга Передерій.

Гравчині ужгородських «Карпат» і національної збірної України Єлизавета Воронько та Яна Готра також узяли участь в опитуванні. Трійка кращих, на думку Воронько: 1-ше місце – Ольга Передерій, 2-ге – Ірина Компанієць, 3-тє – Ілона Катусова. Тріо найсильніших, на думку Готри: 1-ше місце – Ольга Передерій, 2-ге місце –Ірина Глібко, 3-тє місце – Ірина Компанієць.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах