26787
12:22 5.052020

Дубль українця приніс «Славії» вольову перемогу

Спорт 4230

Минулого вікенду перервалася безгольова серія українських футболістів, яка тривала протягом двох турів. У рамках 7-го туру Вищої ліги Білорусі український півзахисник мозирської «Славії» Максим Слюсар успішно вийшов на заміну й за дві хвилини зробив дубль.

Максим Слюсар під час виконання 11-мерового удару. Фото: ФК «Славія» (Мозир)

Минулий тиждень у цій країні був насичений у футбольному плані: 29 квітня відбулися матчі-відповіді 1/2 фіналу Кубка Білорусі, а 1–3 травня – ігри 7-го туру Вищої ліги. Українські футболісти досягали успіху як у кубкових протистояннях, так і в чемпіонаті.

Розпочнемо з Вищої ліги Білорусі, де вперше в нинішньому сезоні нашому гравцю вдалося забити одразу два м’ячі. Сталося це в недільному матчі «Вітебськ» – «Славія» (Мозир). Господарі поля, у складі яких зі стартових хвилин вийшов українець Максим Каленчук (відзначимо, що до заявки на гру також потрапив Олег Карамушка, однак на полі він так і не з’явився), до 86-ї хвилини вели в рахунку 2:1, але втримати переможний результат їм не вдалося. Максим Слюсар, котрий з’явився на полі на 71-й хв., переломив хід протистояння на користь гостей. Наш футболіст протягом двох хвилин (87–88) забив два м’ячі (один з яких з пенальті) й приніс своїй команді вольову звитягу з рахунком 2:3. Відзначимо також, що в складі гостей грав ще один наш співвітчизник – Юрій Пантя.

Одразу четверо українських футболістів потрапили до заявки на гру «Мінськ» – «Торпедо-БелАЗ» (Жодино). Поєдинок між цими командами пройшов у цікавій боротьбі й подарував уболівальникам 7 забитих м’ячів. Столичний колектив, у складі якого від стартового до фінального свистка грали українці Дмитро Рижук та Євгеній Чаговець, поступився команді з м. Жодино, на лаві запасних якої були наші співвітчизники Дмитро Юсов та Родіон Сямук. Підсумковий рахунок зустрічі – 2:5. На жаль, представники нашої країни результативними діями не відзначилися.

Традиційно українське представництво є в матчах за участю брестського «Динамо». Чинний чемпіон Білорусі в рамках 7-го туру Вищої ліги зустрічався із бобруйською «Білшиною». Команда Артема Мілевського та Олександра Нойка здобула переконливу виїзну перемогу з рахунком 0:3. До слова, у заявці господарів на гру був українець Михайло Писко, однак на полі він так і не з’явився.

Окрім трьох зазначених протистоянь, ще в чотирьох були задіяні українські футболісти:

– «Слуцьк» Юрія Тетеренка та Сергія Чеботаєва (останній провів увесь матч на лаві запасних) доволі несподівано здобув виїзну перемогу над мінським «Динамо». Результат зустрічі – 1:2;

– Брестський «Рух», у складі якого грав Олександр Мігунов, розписав мирову з «Городеєю» (1:1) ;

– «Іслоч», за котру виступає Олександр Папуш, зазнала розгромної виїзної поразки від солігорського «Шахтаря», який очолює український тренер Юрій Вернидуб. Рахунок на табло – 4:0;

– Гродненський «Німан», до складу якого ввійшов Володимир Коваль, поступився БАТЕ. Титулований борисовський клуб на власному полі святкував перемогу з рахунком 3:1.

Єдиний поєдинок 7-го туру Вищої ліги Білорусі, в якому не було задіяно українських футболістів, – «Смолевичі» – «Енергетик-БДУ» (Мінськ). Ця гра завершилася перемогою останніх з рахунком 0:2.

Лідерство в турнірній таблиці Вищої ліги Білорусі продовжує втримувати «Слуцьк», котрий у 7 матчах виборов 16 очок. На другому місці розташувалося жодинське «Торпедо-БелАЗ», в активі якого 14 залікових балів, а замикає топ-3 борисовське БАТЕ (13 очок). В активі «Енергетика-БДУ» (Мінськ) та «Іслочі» по 12 пунктів. Солігорський «Шахтар» здобув 11 очок, а «Славія» (Мозир), «Вітебськ», «Городея» та «Динамо» (Брест) – по 10. Мінське «Динамо», брестський «Рух» та «Мінськ» мають у своєму доробку по 9 очок, а «Німан» (Гродно) – 8. Унизу турнірної таблиці, як і раніше, знаходяться «Смолевичі» (3) та «Білшина» (Бобруйськ) (2).

А тепер перейдемо до матчів-відповідей 1/2 фіналу Кубка Білорусі, де також були задіяні українські футболісти.

Центральним протистоянням стала зустріч брестського «Динамо» та солігорського «Шахтаря». Перший поєдинок між цими командами завершився домашньою перемогою «динамівців» з рахунком 2:0. У матчі-відповіді, який відбувся 29 квітня, брестський колектив знову повів у рахунку 0:2 і, здавалося, що інтрига в цій парі згасла, адже «Шахтарю» необхідно було забити п’ять м’ячів. Проте згодом «Шахтар» Юрія Вернидуба відчутно додав і чотири рази увігнав м’яч у сітку воріт суперника (4:2). Загальний рахунок двоматчевого протистояння став 4:4, однак завдяки більшій кількості виїзних голів далі б проходило «Динамо», за яке в цьому поєдинку грав Артем Мілевський. У солігорців залишалося близько 20 хвилин, щоб забити п’ятий гол і створити яскравий камбек, який дозволив би отримати перепустку до фіналу. Проте брестські футболісти в завершальній частині матчу зуміли добре зіграти в захисті й зберегти задовільний для себе результат. Тож далі пройшло саме «Динамо», а «Шахтар» із високо піднятою головою покинув цьогорічний розіграш кубка.

Щодо іншої півфінальної пари, то її склали борисовське БАТЕ та мозирська «Славія». БАТЕ зробило правильні висновки після виїзної поразки 0:1 і в матчі-відповіді взяло реванш з рахунком 2:0. Зазначимо, що за гостей у цій грі виступали Юрій Пантя та Максим Слюсар.

Таким чином, у фінальному матчі Кубка Білорусі з футболу, який запланований на 24 травня, брестське «Динамо» зустрінеться із борисовським БАТЕ.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини