26794
12:05 6.052020

Перелік футболістів та тренерів «Минаю», які виступали за збірну України

Спорт 4142

Поки з «Минаю» не викликали у національні збірну, але ж у складі закарпатської команди є гравці, які мають відповідний досвід. Як не за основну, так за команди різних вікових груп. То хто ж вони?

За головну команду країни свого часу грало три «минайці». Щоправда, тоді вони не були футболістами закарпатського клубу. Це, в першу чергу, нинішній головний тренер Василь Кобін.

Будучи гравцем, він 11 раз виходив у складі збірної України (6 матчів у кваліфікації до ЧС та 5 – товариські). Дебютував у вересні 2009-го, коли команду очолював Олексій Михайличенко, брав участь у пам’ятній перемозі над англійцями у Дніпрі. Був за крок аби дебютувати на чемпіонаті світу в Південній Африці-2010. На жаль, всі ми пам’ятаємо як тоді «жовто-блакитні» зіграли стикові матчі з Грецією, де, до речі, Кобін виходив у стартовому складі.

За основну команду грав і Олег Допілка. З київського «Динамо», де перебував Олег, його теж викликав у збірну Олексій Михайличенко. На рахунку захисника 2 матчі і обидва товариські – проти Кіпру та Сербії.

Трохи більше матчів у іншого тренера нашої команди – Ігоря Ощипка. В його активі 3 гри за збірну – всі також товариські. У «жовто-блакитних» футболках Ігор виходив за керівництва Мирона Маркевича в матчах проти Італії, Норвегії та Румунії.

Інші футболісти не мають досвіду ігор в головній команді України, проте захищали кольори збірної різних вікових груп.

Особливо вдалий досвід у Артура Карнози. Більше 10 матчів він зіграв за збірну України різних вікових груп – починаючи з U-16 і закінчуючи U-21 (єдину гру в цьому віці він провів 29 лютого 2012-го року в матчі з Португалією). А у складі U-19 став навіть чемпіоном Європи. Цей турнір, нагадаємо проходив у Донецьку та Маріуполі влітку 2009-го і у фіналі наша дружина перемогла Англію 2:0.

Не так давно викликали у молодіжну збірну Олександра Маткобожика. Будучи гравцем кропивницької «Зірки», його залучали в збірну U-16, U-19 та молодіжну, яку ще очолював Олександр Головко.

За керівництва цього тренера, у складі молодіжної збірної грав і Вадим Страшкевич. Його, між іншим, раніше викликали і у збірні інших вікових груп – від 17 і до молодіжки.

Ще раніше, за керівництва Павла Яковенка у молодіжну збірну викликали Максима Жичикова. За його спиною і матчі за збірну U-20 та U-18.

Свого часу (2007-2009) кольори збірної в різних вікових групах (U-17 та U-19) захищав Максим Гавриленко та Олег Маїк (U-18, U-19 та U-20) в 2011-2012-их роках.

Відзначилися «минайці» й виступами за студентську збірну України. І не просто відзначилися, а допомогли завоювати трофеї. Так, Владислав Микуляк у її складі в 2009-му році став чемпіоном Універсіади у Белграді. Грав на Універсіаді, в 2019-му, в Неаполі і Анатолій Нурієв. На жаль, йому так не пощастило – тоді збірна України програла в чвертьфіналі Бразилії та залишила турнір. Тим не менше, в активі Анатолія є перемоги на цьому рівні – він допоміг студентській збірній виграти у Меморіалі Макарова в 2019-му.

Одним словом, чимало «минайців» мають досвід виступів за національну збірну. Сподіваємося, що найближчим часом наші гравці цю статистику тільки покращать, повідомляє Інформаційний департамент ФК «Минай».

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини