26797
14:54 6.052020

Топ-10 найдорожчих українських футболістів

Спорт 20066

Відомий футбольний портал Transfermarkt переглянув трансферну вартість футболістів, вважаючи, що на період пандемії коронавірусу вони втратили в ціні.

Олександр Зінченко під час поєдинку проти збірної Португалії. Фото: УАФ

Трансферна вартість українських гравців, як власне й представників інших країн, відчутно впала. Після публікації нових даних тільки троє наших футболістів коштують понад 10 мільйонів євро.

Рейтинг найдорожчих українських футболістів продовжує очолювати представник англійської команди «Манчестер Сіті» та збірної України Олександр Зінченко. Його нинішня трансферна вартість – 24 млн євро, що на 6 млн менше, ніж попередня. У сезоні 2019/20 23-річний футболіст відіграв за англійського гранда 18 матчів, у яких відзначився одним голом. За збірну України у 2019 році Олександр виступав у 7 іграх, під час яких завдав одного результативного удару.

На другому місці розташувався футболіст київського «Динамо» Віктор Циганков. Незважаючи на свій молодий вік – 22 роки, цей гравець став справжнім лідером столичного клубу й постійно отримує виклики до лав національної збірної. Теперішня вартість 15-го номера «Динамо» – 16 млн євро (попередня – 20 млн). У нинішньому сезоні за свій клуб Віктор Циганков зіграв 31 матч і відзначився 11 забитими м’ячами. У футболці збірної України минулого року він виходив 7 разів (йому вдалося тричі ввігнати м’яч у сітку воріт суперника).

Тріо найдорожчих українських футболістів, за даними Transfermarkt, замикає Руслан Маліновський (теперішня вартість – 11 млн євро, попередня – 14), котрий у сезоні 2019/20 виступає за італійську «Аталанту». За команду із міста Бергамо Руслан відіграв 31 поєдинок і забив 5 м’ячів. Статистика виступів у збірній за 2019 рік: 8 ігор, 3 голи.

Четвертим іде атакуючий півзахисник англійського «Вест Гема» та збірної України Андрій Ярмоленко. Попередня трансферна вартість ексфутболіста київського «Динамо» – 12 млн євро, а нинішня – 9,5. Минулий рік успішним для Ярмоленка назвати складно, адже значну частину часу він пропустив через травму. У сезоні 2019/20 за «молотобійців» Андрій зіграв 15 матчів, у яких забив 3 м’ячі. У футболці збірної України у 2019 році виходив на поле 4 рази, на його рахунку один результативний удар.

Ідентичну трансферну вартість з Ярмоленком має футболіст бельгійського «Гента» та основний форвард збірної України Роман Яремчук. У сезоні 2019/20 львів’янин зіграв за свій клуб 30 матчів і відзначився 17 голами. У складі збірної України минулоріч провів 7 ігор і забив 4 гола.

Шосту сходинку в рейтингу найдорожчих українських футболістів займає молодий і перспективний захисник київського «Динамо» та збірної України Віталій Миколенко (нинішня трансферна вартість – 9 млн євро). У свої 20 років він став основним не тільки в титулованому клубі, а й у збірній. У сезоні 2019/20 Віталій брав участь у 30 матчах за «Динамо» (незважаючи на своє амплуа, зумів забити 3 голи). У футболці жовто-синьої дружини у 2019 році провів 7 поєдинків (результативними діями не відзначився).

Сьоме місце займає основний гравець донецького «Шахтаря» та збірної України Тарас Степаненко. Нинішня трансферна вартість досвідченого 30-річного футболіста – 8 млн євро, що на два менше, ніж попередня. У сезоні 2019/20 за «гірників» Тарас провів 28 матчів і забив два голи. Футболку збірної України у 2019 році одягав 6 разів, однак щоразу покидав поле без забитих м’ячів.

Наступний у рейтингу – український футболіст санкт-петербурзького «Зеніта» Ярослав Ракіцький. Його теперішня вартість – 8 млн євро. За російську команду в нинішньому сезоні провів 29 матчів і забив один гол. До складу збірної України у 2019 році не викликався.

У 8 мільйонів євро також оцінюють Марлоса. Український атакуючий півзахисник бразильського походження виступає за «Шахтар». У сезоні 2019/20 провів за донеччан 26 ігор і відзначився 9 результативними ударами. За збірну України минулого року зіграв 4 матчі, у яких забив один гол.

Замикає топ-10 найдорожчих українських футболістів Віктор Коваленко. Трансферну вартість 24-річного півзахисника донецького «Шахтаря» та збірної України оцінюють у 4,8 млн євро (попередня – 6). У сезоні 2019/20 зіграв за донеччан 21 поєдинок і відзначився двома голами. За збірну України минулого року провів 4 матчі (жодного разу не забив).

Зазначимо, що до уваги бралися тільки офіційні поєдинки. На клубному рівні – національні чемпіонати і кубки, а також єврокубки, на рівні збірної – відбірковий цикл до Євро-2020.

Щодо найдорожчих футболістів світу, то список наразі очолює француз Кіліан Мбаппе, котрий виступає за паризький «ПСЖ». Його трансферну вартість оцінюють у 180 мільйонів євро. На 2–3-му місцях розташувалися англієць Рахім Стерлінг («Манчестер Сіті») та бразилець Неймар (ПСЖ). Їхня трансферна вартість – 128 мільйонів євро.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
У Мукачеві відкрили новий театральний простір
14:10
Всі новини