26893
13:35 22.052020

Сезон 2019/20 для ФК «Ужгород» достроково завершений

Спорт 5933

У четвер, 21 травня, на київському стадіоні «Оболонь Арена» відбулося засідання Ради ліг ПФЛ (Професійної футбольної ліги), на якому було розглянуто питання продовження чемпіонатів України з футболу серед команд Першої та Другої ліг сезону 2019/20.

Участь у засіданні взяли перший віце-президент УАФ (Української асоціації футболу України) Олег Протасов, президент ПФЛ Сергій Макаров, голова Асоціації футболістів-професіоналів України Ігор Гатауллін, а також представники команд-учасниць Першої та Другої ліг України.

Рада ліг спочатку заслухала представників клубів Другої ліги, які здебільшого схилялися до формули, за якою ці змагання повинні зупинитися. «Ситуація на Рівненщині непроста, – цитує президента «Вереса» Івана Надєїна офіційний сайт ПФЛ. – Ми провели два повноцінних кола, де кожна команда мала зіграти з кожною, тому змагальний принцип було збережено. Розуміємо, що цей сезон втрачено, і головні зусилля важливо спрямувати на те, що не втратити наступний».

Його підтримали з трибуни представники «Нікополя», «Кристала» і вінницької «Ниви».

Заслухавши своїх колег, Рада ліг провела голосування щодо весняної частини сезону 2019/20, згідно з результатам якого змагання у Другій лізі були достроково завершені, адже переважна більшість клубів проголосувала за варіант із припиненням чемпіонату (14 клубів виступили за дострокове завершення змагань, 5 віддали свої голоси за їх продовження, ще один представник утримався).

Наразі залишається невідомим як буде проходити обмін команд між Першою та Другою лігами, адже чемпіони та призери груп не визначені. Зазначимо, що у Другій лізі України сезону 2019/20 виступало 22 команди (11 в групі А та стільки ж у групі Б).

Своє представництво у третьому за силою футбольному дивізіоні України має й Закарпаття. Йдеться про ФК «Ужгород», для якого цей сезон став дебютним на професійній арені.

Ужгородський колектив виступав у групі А, де за підсумками 22 турів посів 10 місце. У 22 іграх наша команда здобула 5 перемог, 4 нічиї та зазнала 11 поразок (як підсумок – 19 залікових балів). Позитивні результати представник Срібної Землі здобував у протистояннях з чернівецькою «Буковиною» (3:1 та 1:0), хмельницьким «Поділлям» (0:0), «Чайкою» з Петропавлівської Борщагівки (2:1), вінницькою «Нивою» (0:0), столичною «Оболонню-Бровар» (3:1), тернопільською «Нивою» (0:0), житомирським «Поліссям» (0:0) та «Калушем» (1:0).

Низька підсумкова турнірна позиція зумовлена тим, що «Ужгород» провалив кінцівку другого кола чемпіонату (закарпатський ФК зазнав 7 поразок поспіль). У цей період погіршилася і статистика забитих та пропущених м’ячів, яка наразі одна з найгірших у групі А (19 проти 36). Кращими бомбардирами команди є її лідери – Адріан Пуканич та Сергій Машталір (5 та 4 забиті м’ячі відповідно).

Турнірна таблиця групи А

Окрім виступів у чемпіонаті, ужгородська команда випробовувала свої сили і в Кубку України, однак похизуватися хорошими результатами у цьому турнірі не може. Закарпатські футболісти поступилися вже в першому раунді. Суперником був майбутній чвертьфіналіст – ФК «Альянс», що з Липової Долини. Рахунок тієї гри 2:0 на користь команди із Сумщини.

Щодо ситуації у Першій лізі України з футболу, де виступає інший представник Закарпаття (ФК «Минай»), розповімо дещо згодом.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини