26926
15:05 27.052020

Олександр Глагола: «Добре, що «Минаю» вдалося домовитися з «Шахтарем» та підписати мене на контракт»

Спорт 3820

Колишній капітан молодіжки донецького «Шахтаря», а нині півзахисник «Минаю» Олександр Глагола у рубриці ПФЛ «Вони торкнулися слави».

Прихід до «Шахтаря»

– До Академії «Шахтаря» я йшов досить непросто, тобто не було такого, що мене в один день помітили та запросили – ні. Я знав, що «Шахтар» рік мене вів, а вже тільки після цього мені запропонували приїхати на перегляд. Як зараз пам’ятаю, що на свій день народження «Шахтар» остаточно мені доніс, що я залишаюсь в клубі. Я, мабуть, нетиповий гравець із західної України, бо знаю, що хлопці здебільшого мріють про «Карпати» чи «Динамо», мені ж завжди подобався лише «Шахтар».

Особливості Академії

– Мене відразу вразив контраст, який я побачив після переходу в «Шахтар». До цього я грав лише на рівні ДЮФЛ в Закарпатті, тому на такому тлі «Шахтар» був зовсім іншою планетою. В цьому клубі організація завжди на найвищому рівні у всіх ланках без виключення. Підхід в Академії багато в чому європейський. До прикладу, ми почали більше працювати над тактикою, та менше бігати, але це не означає, що бігової роботи в нас не було. Завдяки цьому я суттєво додав в тактичному плані, вдячний за це «Шахтареві».

«Бразильський футбол» для українців?

Схема «Шахтаря» не чужа й для українських гравців, але, скажу, що ще по академії побачив, ми дуже довго пристосовуємось під цей «бразильський» футбол. Можливо, ми не так мислимо як бразильці, чи поступаємося їм технічно, але факт залишається фактом.

Зірки «Шахтаря»

Я хоч і не встиг по справжньому відчути першу команду навіть в тренувальному процесі, але декілька тренувань мені все-таки з ними вдалося провести. Дуже запам’яталась гра Марлоса та Алана Патріка. От Патрік здавалося б у грі себе не проявляє так, щоб ним масово захоплювалися фанати. Але на тренуванні він реально показував себе дуже технічним та думаючим гравцем.

Молодіжна Ліга чемпіонів

– Дуже добре, що УЄФА заснувала такий турнір як молодіжна Ліга Чемпіонів. Особливо для української молоді участь у таких турнірах надалі буде тільки плюсом та додатковим досвідом вже в дорослому футболі.

По собі навіть скажу, що такі матчі якісно відрізнялися від матчів з молодіжними командами в чемпіонатах України. Там було все набагато швидше, а стосовно техніки, то в нас і в УПЛ не всі команди так грають, як деякі в молодіжній Лізі Чемпіонів.

От просто якщо навіть судити по іменам: Томі Абрахам, Ренату Санчес, Крістенсен і ще багато футболістів грали проти нас. До речі, тоді по тому ж Ренату Санчесу я б ніколи не сказав, що він гратиме на такому рівні, тобто хлопець нічим особливо не виділявся. А от в «Челсі» Абрахам та ще декілька хлопців були помітними вже тоді. Дуже шкода було, коли вони нам завдали єдиної поразки вже в фіналі турніру.

Нереалізовані таланти «Шахтаря»

– У нас було багато талановитих хлопців, але особливо шкода Васю Штандера, Дениса Арендарука. Додам сюди і Беку Вачіберадзе, я навіть не знаю, де він зараз.

Перша Ліга

– З одного боку я розумів, що міг досягти більшого, але ці думки відпали після приїзду до «Минаю». Я відразу розумів, по орендах все життя не хотів ходити, тому шукав можливість для повноцінного трансферу. Добре, що «Минаю» вдалося домовитися з «Шахтарем» та підписати мене на контракт. Скажу відразу, не очікував такого високого рівня футболу в Першій Лізі, тут реально багато хороших команд, а тому – й класних протистоянь.

«Минай» та Василь Кобін

«Минай» – амбітний клуб, з гарним тренерським штабом, який до речі багато чого використовує зараз саме з «Шахтаря» в побудові нашої гри. Сам Кобін хороший тактик та мотиватор, цікавовості ще й додає те, що він сам багато чому ще вчиться, а ми – з ним паралельно. Перед нами стоїть задача виграти Кубок та вийти в УПЛ.

Євген Біленький, пресслужба ПФЛ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Учні Ужгородського ліцею вирощують мікрозелень та донатять на ЗСУ
17:29
Самовираження через мистецтво: арттерапія для підлітків
17:07
В Ужгороді відбувся благодійний фестиваль «Сакура фест-2024»
16:45
Закарпатські податківці з початку року надали понад 34 тисячі адмінпослуг
16:31
На Закарпатті рятувальники відкрили ще один клас безпеки для дітей
16:14
У Вишківській громаді пройде обговорення дозволів для перебування у прикордонній смузі
16:03
Інструктори Нацгвардії провели для закарпатських журналістів заняття з вогневої, тактичної та медичної підготовки
15:12
Поліцейські охорони Закарпаття знайшли зниклу дитину
14:52
У Закарпатському обласному центрі кардіології та кардіохірургії за минулий рік успішно виконали 151 операцію на відкритому серці
14:35
В Ужгороді патрульні допомогли чоловіку відшукати телефон, який він забув у таксі
14:24
Всі новини