26969
13:28 2.062020

Стадіон «Минай» готовий до впровадження системи ВАР

Спорт 7576

Минулого тижня з метою перевірити можливості стадіону завітала спеціальна комісія. Мета – зрозуміти чи стадіон «Минай» відповідає критеріям для проведення півфінального поєдинку Кубка України-2020 закарпатської команди з київським «Динамо».

Одним з критеріїв є можливість впровадження системи ВАР на матчі. Як встановила комісія, умови стадіону «Минай» для її встановлення цілком придатні.

«За час, який був у нас на карантині, ми працювали з «Олександрією» та «Минаєм», півфіналістом Кубка, у них теж не було ВАР на стадіоні. Ми з ними були в контакті. Відповідні служби виїжджали на місце та робили все аби при відновленні футболу була можливість технічно забезпечити ВАР на цих матчах…. Є підтвердження, що «Олександрія», «Маріуполь» та «Минай» готови прийняти ВАР та технічно забезпечити його на матчах», – в ефірі програми «Футбол News» на телеканалі «Футбол» повідомив голова Української Асоціації футболу Андрій Павелко.

Система відеодопомоги арбітрам (англ. Video assistant referee), скорочено VAR або відеопомічник арбітра – це технологія у футболі, що дозволяє головному арбітру приймати рішення в спірних моментах матчу за допомогою відеоповторів. Офіційно включена в Правила гри в футбол в 2018 році після серії випробувань на міжнародних турнірах

Завдяки такому висновку комісії, цілком вірогідно, що саме стадіон «Минай» буде приймати півфінальний поєдинок, який запланований на 17 червня.

Нагадаємо, що стадіон «Минай» – складне місце для всіх суперників. У нашої команди 12 поспіль домашніх матчів без поразок (з них 10 перемог у основний час та 1 у серії пенальті). Загалом, за два роки на професійному рівні «Минай» виграв 24 матчі із 30, які були проведені на рідному стадіоні.

Довідка: Стадіон «Минай» офіційно функціонує з 9 червня 2018-го року. На території два футбольні поля: розміром 105х68 (ігрове) та 98х50 (тренувальне). На полях встановлена автоматизована система поливу та дренаж. Є роздягальні, VIP-сектор, прес-центр – загалом всі необхідні атрибути для подібної споруди, де можна проводити футбольні матчі високого ґатунку. Також є сучасне табло розміром 6 на 3 метрів. Стадіон «Минай» вміщає 1 312 вболівальників. Проте рекорд відвідуваності – 3 100 вболівальників (довелося встановлювати додаткові місця): це був матч 1/8 фіналу Кубку України з київським «Динамо» 31 жовтня 2018 року. В цьому сезоні стадіон «Минай» прийняв 10 матчів Першої ліги, 3 – Кубка України, повідомляє Інформаційний департамент ФК «Минай».

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах