26976
12:04 3.062020

Від Фінляндії до Казахстану. Перелік країн, в яких грали нинішні футболісти «Минаю»

Спорт 4896

ФК «Минай» хоч і клуб доволі молодий, але вже зараз можна стверджувати, що одним з пріоритетів його розвитку є європейський вектор.

З декількох причин. По-перше, це дозволяє географічне розташування нашого краю і не використовувати його просто гріх. По-друге, «Минай» завжди ставив перед собою амбітні цілі, а без цього напрямку їх досягти важко.

«Минай» вже другий рік готується до сезону завдяки матчам з європейськими клубами. І мова йде не тільки про представників нижчих ліг, але й еліти – за 2 роки ми грали з колективами Угорщини, Словаччини, Данії, Білорусі, Казахстану. Загалом, 18 товариських матчів з командами Європи.

І це не просто підготовка, а й обмін досвідом. До речі, у гравців закарпатської команди цього досвіду ігор у Європі – чимало. Велика кількість нинішніх «минайців» свого часу пограло у командах старого континенту. У яких саме? Давайте розбиратися у їх сторінках футбольної біографії і знайомити наших вболівальників з цими фактами.

Отже, рухаємося на Захід:

Угорщина

Враховуючи географічне розташування та традиційний попит сусідів на наших гравців, наявність цієї країни у цьому списку не дивна. Зокрема, в Угорщині пограв Владислав Микуляк («Кішварда», «Тисаканьяр»). До речі, в тій же «Кішварді» грали також й інші «минайці» – нинішній тренер Володимир Корнутяк та голкіпер Андрій Черепко. У Корнутяка в той період була ще оренда в клубі «Ніїрбатор» – команду Другого дивізіону.

Словаччина

У цій країні такий же постійний попит на закарпатців, як і в Угорщині. Що цікаво, на будь-якому рівні – від еліти до аматорських команд. Досвід у Словаччині здобували Ігор Вагін («Вельке-Ревиштя», Друга ліга) та Василь Пиняшко («Собранце»). У тамтешній Другій лізі грали і «минайські» бразильці – Антоніо Сантос та Енріке Араужо за кошицький «Локомотив».

Польща

За клуби ще одного нашого сусіда грав Олег Маїк. Він провів у Польщі два роки – пограв за клуби третьої ліги – «Дрвенца» та «Котвиця».

Білорусь

За клуби цієї країни, де навіть COVID-19 не заважає грати у футбол, пограли свого часу головні легенди нашого клубу. В 2014-му році «Слуцьк» орендувала Владислава Микуляка, а «Белшина» з Бобруйська – Михайла Кополовця. Ще через рік у місцевій вищій лізі грав нинішній головний тренер «минайців» Василь Кобін – він захищав кольори команду, яку зараз очолює Юрій Вернидуб – «Шахтар» із Солігорська.

Литва

У цій країні в 2017-му році грав Максим Жичиков – після українських клубів він вирішив продовжити свою кар’єру в складі середняка вищого дивізіону Литви – ФК «Йонава». За цю команду зіграв 6 поєдинків.

Фінляндія

У футбольній біографії Жичикова є й така країна. В сезоні 2018/2019 він приєднався до ФК «Кокколан Пало-Вейкот» (КПВ) – клуб вищої ліги, який свого часу навіть двічі грав у фіналі Кубка Фінляндії. Вже після цієї північної країни Максим відправився в київський «Арсенал», а потім і у «Минай».

Німеччина

Мабуть, багато хто в курсі, що у цій країні свого часу пограв у футбол спортивний директор «Минаю» Михайло Кополовець. Після яскравої кар’єри в Україні він вирішив спробувати рівень Оберліги – п’ятій за силою ліги Німеччини. Грав він за «Айнхайт» з Рудольштадту.

Австрія

У сусідній Австрії свого часу пограв помічник головного тренера та екс-захисник команди Ігор Ощипко. Щоправда, рівень цієї команди був значно вищий – «Штурм» із Грацу(Вища ліга), куди Ігор перебрався після відновлення від важкої травми та закінчення успішного періоду в львівських «Карпатах».

А тепер рухаємося на Схід

Болгарія

Є в історії Ігоря Ощипка й інша цікава футбольна країна – Болгарія. Там помічник головного тренера «Минаю» пограв з січня по липень 2016-го у складі команди еліти «Ботев» із Пловдіва.

Молдова

Значними успіхами в цій країні відзначився Максим Гавриленко. Він пограв з 2014 по 2017-ий у «Дачії» з Кишинева (з перервою на оренду в «Динамо-Авто»). І у складі цієї команди три рази здобував срібні нагороди чемпіонату (у Молдові досі домінує «Шериф») та одного разу грав у фіналі національного Кубка. Також у чемпіонаті цієї країни грав і Ігор Ощипко – у складі команди «Зоря» з Бєльців. До речі, в той же період, коли там грав і Гавриленко

Туреччина

В чемпіонат цієї країни колись потрапив Андрій Попович – у команду Другої ліги ФК «Тавшанли Ліньїтспор». Щоправда, там голкіпер пограв зовсім мало – це, можна сказати, був лише перехідний етап у його кар’єрі.

Азербайджан

Ось де зіграв голкіпер «Минаю» Попович чимало – так це у Азербайджані. Андрій захищав ворота в таких клубах як «Баку», «Туран», «Абшерон», «Сумгаїт», а також флагмана місцевого футболу – «Габали».

Казахстан

У східній країні свого часу свою майстерність демонстрував Андрій Ткачук – він провів там два роки, з 2017 по 2019-ий. Спочатку грав в складі нещодавнього спаринг-партнера «минайців» на зборах в Туреччині – «Акжайику», а потім в «Атирау». В той же період, а саме в 2018-му, кольори ще однієї команди еліти «Тобол» захищав грав Василь Кобін. До речі, наступним клубом в кар’єрі цього іменитого футболіста став саме «Минай», повідомляє Інформаційний департамент ФК «Минай».

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах