27070
14:26 8.062020

Результативний футбол у виконанні найсильніших українських команд

Спорт 5041

У суботу та неділю, 6–7 червня, на футбольних полях нашої держави відбулися матчі 25-го туру чемпіонату України з футболу серед команд Прем’єр-ліги.

«Динамо» (Київ) – «Олександрія». Фото: ФК «Динамо» (Київ)

У рамках 25-го туру відбулося п’ять із шести запланованих поєдинків. Усі протистояння проходили у видовищній та безкомпромісній боротьбі й подарували глядачам чимало результативних атак.

Центральна гра туру відбулася на столичному НСК «Олімпійський». Господарі поля – футболісти київського «Динамо» – приймали претендента на нагороди – ФК «Олександрія». Напередодні звітного поєдинку столична команда перебувала на четвертій позиції, яка не відповідає амбіціям клубу, тож у домашній грі проти сусіда у турнірній таблиці (олександрійці йдуть п’ятими) колектив Олексія Михайличенка налаштовувався тільки на перемогу.

«Динамівці» активно розпочали зустріч і вже на 14-й хв. повели в рахунку. Захисники гостей не за правилами зупинили Георгія Цітаішвілі, за що арбітр призначив 11-метровий удар. Виконувати вирок узявся Віталій Буяльський, проте переграти Юрія Паньківа з першої спроби йому не вдалося (голкіпер парирував постріл). Однак на добиванні 29-й номер «Динамо» виправився і таки увігнав м’яч у сітку воріт суперника. Минуло всього шість хвилин і головний суддя вдруге призначив пенальті у ворота «Олександрії». Цього разу пробивав Назарій Русин. Молодий нападник «Динамо» чудово виконав 11-метровий удар і збільшив перевагу своєї команди до двох забитих м’ячів. Однак і на цьому призначення пенальті ударів не припинилося: на 32-й хв. арбітр утретє вказав на «позначку». Тепер 11-метровий удар був у ворота киян. Дмитро Гречишкін хорошу гольову нагоду не змарнував і скоротив відставання в рахунку до мінімуму (2:1).

На 55-й хв. шансів на камбек у гостей стало мінімум, адже залишилися догравати в меншості. Другу жовту картку, яка відразу ж перетворилася на червону, побачив перед собою Каспарс Дубра. «Динамівці» сповна скористалися чисельною більшістю і довели справу до розгрому. На 65-й хв. відзначився Віталій Миколенко, а на 81-й – Карлос Де Пена. Крапку в зустрічі поставив Буяльський (5:1), який того дня оформив дубль.

Велика увага була прикута і до поєдинку «Шахтар» (Донецьк) – «Десна» (Чернігів). Протистояння першої та третьої команд чемпіонату було не менш видовищним, ніж зустріч «Динамо» та «Олександрії». «Гірники» зусиллями Фернандо та Марлоса вже на 25-й хв. лідирували 2:0. Перевага донецької команди у перші пів години зустрічі могла бути більшою, та Марлос за хвилину до свого взяття воріт не реалізував пенальті (Євген Паст парирував удар). На 32-й хв. «Десна» один м’яч відквитала (результативного удару з «позначки» завдав Денис Фаворов), проте переломити хід протистояння на свою користь чернігівцям не вдалося.

«Шахтар» упевнено контролював хід зустрічі й на 51-й хв. відновив перевагу в два м’ячі (знову відзначився Марлос). Під ендшпіль матчу Пилип Будківський вдруге наблизив «Десну» до «Шахтаря» (3:2), однак відібрати очки від чинного чемпіона України команді Олександра Рябоконя не вдалося.

Куди менш результативним вийшов поєдинок між луганською «Зорею» та ковалівським «Колосом». Долю зустрічі вирішив один точний удар, який був на рахунку нападника «Зорі» Владислава Кабаєва (13 хв.). Щодо самої гри, то луганський колектив переважав свого суперника й цілком закономірно здобув перемогу. Втримати переможний результат команді Віктора Скрипника допомогло вилучення Олега Кожушка на 66-й хв. зустрічі.

Щодо матчів «нижньої шістки», то, як і в минулому турі, відбулося два із трьох запланованих протистоянь. Гра між полтавською «Ворсклою» та львівськими «Карпатами» була перенесена. Причина – повторне тестування (65 осіб) на COVID-19 виявило позитивні результати в 25-ти гравців та персоналу «Карпат». З цієї ж причини перенесена гра 26-го туру – «Дніпро-1» – «Карпати» (Львів).

Відзначимо, що в інших двох поєдинках «Олімпік» (Донецьк) – «Маріуполь» та «Львів» – «Дніпро-1» були задіяні ужгородські футболісти. Також один із матчів обслуговував арбітр із Мукачева.

Розпочнемо із протистояння «Олімпіка» та «Маріуполя», за котрий виступає вихованець ужгородської СДЮСШОР В’ячеслав Чурко. Команда закарпатського футболіста двічі поступалася в рахунку, проте в обох випадках змогла відігратися. Перша гольова атака відбулася на 16-й хв. і завершилася результативним ударом Віталія Балашова. На 35-й хв. маріупольці зусиллями Сергія Чоботенка відновили паритет (1:1). Нічийний результат зберігався до 83 хв. За сім хвилин до завершення основного часу зустрічі Андрій Кравчук вдруге вивів донеччан уперед. Однак зберегти переможний результат підопічним Ігоря Климовського не вдалося: через дві хвилини після пропущеного м’яча «Маріуполь» зусиллями Олексія Кащука зрівняв рахунок 2:2. Зазначимо, що Чурко провів на полі 64 хв. і навіть міг відзначитися, проте нашому земляку забракло точності.

Найцікавішим протистоянням 25-го туру для закарпатських любителів футболу була зустріч «Львова» та «Дніпра-1», адже за номінальних гостей грає ужгородець Сергій Булеца, а звітну гру обслуговував мукачівський арбітр Ярослав Козик.

Попри те, що першими в рахунку повели львів’яни (автором результативного удару на 31-й хв. став Шина), перемогу в цьому протистоянні здобули дніпряни. Відбулося це не без допомоги Булеци, який того дня відіграв на високому рівні й неодноразово завдавав небезпечних ударів та взяв участь в обидвох гольових атаках команди. Перша з них відбулася на 42-й хв.: Сергій Булеца пробивав по воротах, однак м’яч влучив у захисника і відскочив до Андрія Цурікова, який за мить переправив м’яч у сітку воріт. А на 87-й хв. ужгородець зіграв у «стіночку» з Олексієм Хобленком, після чого 9–й номер «Дніпра-1» завдав дальнього результативного удару, який приніс його команді вольову перемогу (1:2).

Наступний тур запланований на 13–14 червня. Пропонуємо вашій увазі розклад поєдинків:

13 червня (субота)

14.00. «Маріуполь» – «Ворскла» (Полтава),

17.00. «Зоря» (Луганськ) – «Динамо» (Київ),

19.30. «Олімпік» (Донецьк) – «Львів».

14 червня (неділя)

17.00. «Колос» (Ковалівка) – «Шахтар» (Донецьк),

19.30. «Олександрія» – «Десна» (Чернігів).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
«Гуцулка Ксеня» та Остання ніч у Хусті»: театральні прем’єри Хустського театру в Ужгороді
12:05
Закарпатські митники виявили неточності у документах харківського бізнесмена
11:19
У Тячеві відбувся Форум, присвячений 10-річчю децентралізаційної реформи в Україні
10:20
Зарічанська громада знову зустріне Героя
10:01
Актуальне інтерв’ю з головою Закарпатської ОВА Віктором Микитою про ПП «Лужанка-Берегшурань»
09:43
Стало відомо про загибель жителя Виноградівської громади
09:21
Школярі Ужгорода упродовж місяця вчитимуться правильному поводженню із відходами, адже їх можна і необхідно перетворювати на ресурс
08:52
Дві прем’єри в Ужгороді презентує Закарпатський обласний театр драми та комедії
18:38
Патрульна поліція Закарпаття нагадує
18:29
У Мукачеві виявили нетверезого водія, який створював аварійні ситуації
18:22
Всі новини