27301
18:36 5.072020

«Минай» повертається з Одещини з перемогою

Спорт 4803

У рамках 22-го туру Першої ліги України з футболу головна футбольна команда Закарпаття протистояла «Балканам» (с. Зоря, Одеська обл.). Гра відбулася вчора, 4 липня, на полі суперника.

Після відновлення чемпіонату колектив Василя Кобіна зіграв два поєдинки. 24-го червня закарпатська команда зазнала виїзної поразки від «Кременя» (0:1), а 29-го – зіграла внічию з «Інгульцем» (1:1). Втративши очки двічі поспіль, «Минай» опустився на шосту сходинку турнірної таблиці. Ця позиція не відповідає амбіціям клубу, тож у наступному матчі минайці прагнули реабілітуватися і збагатити свою очкову скарбничку на три пункти.

Суперником закарпатців у 22-му турі були «Балкани». ФК з Одещини перебуває на 14-й сходинці турнірної таблиці. У 21-й грі ця команда здобула 4 перемоги, 5 нічиїх та зазнала 12 поразок. Щодо очної гри «Минаю» та «Балкан», то в рамках першого кола представники Срібної землі здобули мінімальну перемогу з рахунком 2:1.

Вчорашня гра проходила за великої спеки, тож розраховувати на видовищний футбол глядачам було не варто. У перші пів години зустрічі «Балкани» діяли злагоджено в обороні й не дали супернику нічого створити. Натомість самі вже на 7-й хв. могли повести в рахунку: Андрій Фаюк вивів Платунова віч-на-віч з воротарем, але Сергій з вигідної ударної позиції поцілити у ствір воріт не зумів.


Наприкінці першого тайму господарі дещо «підсіли», чим почали користуватися гості. На 38-й хв. небезпечно пробивав Василь Пиняшко, та м’яч пройшов повз стійку. Через три хвилини минайці заробили право на небезпечний штрафний удар, проте Анатолій Нурієв пробив вище. А на 44-й хв. закарпатці таки досягли свого: Максим Жичиков з правого флангу зробив верхову передачу на Богдана Оринчака, який головою переправив м’яч у сітку воріт (0:1). Через хвилину Оринчак міг оформити дубль, та м’яч після його удару потрапив у поперечину.

У період з 46-ї до 83-ї хв. по-справжньому гольових епізодів не виникало. А за шість хвилин до завершення основного часу зустрічі минайці провели друге взяття воріт. Вдало на завершальній фазі атаки зіграв Олександр Глагола: наш футболіст виграв боротьбу в захисників й уміло пробив повз голкіпера (0:2).

Здавалося, що «Минай» забезпечив собі позитивний результат, однак наприкінці зустрічі господарі створили дві гольові нагоди й могли відіграти. На щастя, для закарпатців, використати вдалося тільки одну. На компенсованих хвилинах результативним ударом відзначився Василь Тропанець. А перед цим забити міг Віктор Серденюк, та м’яч після його удару головою пролетів над стійкою.

У підсумку «Минай» зберіг переможний результат (2:1) і збагатив свій очковий доробок до 41-го очка. Наразі закарпатський ФК перебуває на п’ятій сходинці турнірної таблиці, однак у двох найближчих переслідувачів є матчі в запасі. Тож не виключено, що позиції «Минаю» можуть погіршитися. Лідерами Першої ліги наразі є «Металіст 1925» та «Інгулець». В активі цих команд по 44 очка.
Саме з харківським «Металістом 1925» «Минай» зіграє в наступному турі. Поєдинок відбудеться 10 липня на полі закарпатців.
«Балкани» – «Минай» – 1:2 (0:1)

Голи: Богдан Оринчак 44, Олександр Глагола 84 – Василь Тропанець 94.

«Балкани»: Богдан Лободров, Анатолій Опря (Віктор Серденюк 46), Володимир Гаврилюк (Додо 63), Костянтин Пархоменко, Ігор Юречко, Олександр Ільницький, Дмитро Болокан (Вадим Златов 46), Луїз Фернандо (Василь Тропанець 53), Андрій Фаюк, Роман Николишин (Дем’ян Пєнов 84), Сергій Платунов.

Головний тренер – Валентин Полтавець.

«Минай»: Андрій Попович, Петро Стасюк, Максим Жичиков (Олександр Глагола 56), Олександр Маткобожик (Володимир Корнутяк 91), Олег Допілка, Андрій Ткачук, Анатолій Нурієв (Владислав Микуляк 87), Олексій Шпак, Василь Пиняшко (Михайло Кополовець 82), Данило Книш (Сергій Машталір 86), Богдан Оринчак.

Головний тренер – Василь Кобін.

Інші матчі 22-го туру:

«Агробізнес» (Волочиськ) – «Черкащина» – 1:0,
«Інгулець» (Петрове) – «Авангард» (Волочиськ) – 3:2,
«Кремінь» (Кременчук) – «Волинь» (Луцьк) – 1:1,
«Металіст 1925» (Харків) – «Гірник-Спорт» (Горішні Плавні) – 2:1.
5 липня (неділя)
19.00. «Чорноморець» (Одеса) – «Миколаїв».
6 липня (понеділок)
19:00. «Оболонь Бровар» – «Прикарпаття» (Івано-Франківськ).

Гра між львівським «Рухом» та запорізьким «Металургом» перенесена.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини