27315
18:22 7.072020

Закарпатський футболіст відзначився голом у ворота донецького «Олімпіка»

Спорт 3844

3–5 липня на футбольних полях України проходили поєдинки 29-го туру УПЛ сезону 2019/20.

Сергій Булеца під час поєдинку проти «Олімпіка». Фото: СК «Дніпро-1»

Попри те, що закарпатських команд у найелітнішому футбольному дивізіоні України наразі немає, вболівальникам зі Срібної землі є кого підтримувати, адже наш край у престижних змаганнях представляють кілька футболістів. Один із них – атакувальний півзахисник «Дніпра-1» Сергій Булеца.

Його команда у звітному турі зустрічалася з «Олімпіком». Виїзна гра проти донецького ФК була важливою для дніпрян, адже команда веде боротьбу за перемогу в «другій шістці», яка дозволить поборотися за єврокубки. Колектив Дмитра Михайленка продемонстрував якісний та цікавий футбол і здобув упевнену перемогу з рахунком 0:2. Перше взяття воріт відбулося вже на 64-й секунді. Автором результативного удару став Владислав Супряга. Закарпатець Сергій Булеца з’явився на полі на 51-й хв. Нашому земляку знадобилося 13 хв., аби записати своє ім’я у графу «забиті м’ячі». На 64-й хв. поєдинку дніпряни заробили право на небезпечний штрафний удар, який взявся виконувати Булеца. Сергій ефектним обвідним ударом поцілив у правий кут воріт і подвоїв перевагу «Дніпра-1». У завершальні пів години гри обидві команди могли змінювати рахунок, та у завершальних фазах атак бракувало точності. Тож фінальний свисток зафіксував звитягу команди закарпатського футболіста з рахунком 0:2.

Головний конкурент дніпрян у боротьбі за сьоме місце – ФК «Маруіполь» – минулого вікенду відпочивав, адже «Карпати» на матч проти нього не з’явилися. З огляду на те, що для львів’ян це повторна неявка на гру, згідно з регламентом чемпіонату, команда має бути виключена зі змагань.

Щодо третього поєдинку команд «нижньої шістки», то в ньому зустрічалися «Львів» і полтавська «Ворскла». Останні готуються до фінальної гри Кубка України проти київського «Динамо», тож прийняли рішення на гру зі «Львовом» виставити дублюючий склад. Як виявилося згодом, не прогадали. Молоді полтавські футболісти зуміли не тільки нав’язати боротьбу більш досвідченим суперникам, а й вибороти один заліковий бал. Поєдинок завершився результативною нічиєю – 2:2. У складі господарів відзначилися Яковеллі (55) та Сергій Борзенко (75), а за гостей забивали Артем Челядін (7) і Данило Кравчук (89).

Тепер перейдемо до матчів «верхньої шістки», де точиться запекла боротьба за срібні та бронзові нагороди. Фаворит цієї боротьби – київське «Динамо» – у рамках 29-го туру зазнав домашньої поразки від немотивованого «Шахтаря» (нагадаємо, що донеччани достроково оформили чемпіонство) й опустився на третю сходинку. Українське класичне завершилося з рахунком 2:3 на користь «гірників».

Результативними ударами у складі переможців відзначилися Тарас Степаненко (31), Євген Коноплянка (39) та Алан Патрік (72), а у складі переможених забивали Беньямін Вербич (51) і Карлос Де Пена (67).

Осічкою киян скористалася чернігівська «Десна». Хлопці Олександра Рябоконя минулого вікенду розгромили ковалівський «Колос» (5:1) і піднялися на другу сходинку турнірної таблиці. Позитивний результат «Десні» вдалося здобути завдяки точним ударам Пилипа Будківського (9), Дениса Фаворова (37, 78 пен.), Сергія Старенького (87) та Андрія Тотовицького (91). Гол престижу в складі гостей забив Олег Кожушко (89).

Ще один претендент на медалі – ФК «Зоря» (Луганськ) – втратив очки в поєдинку з «Олександрією». На гол Валерія Лучкевича (19) луганці відповіли результативними ударами Дмитра Хомченовського (45) та Владлена Юрченка (54 пен.). Проте втримати переможний результат команді Віктора Скрипника не вдалося. На 76-й хв. Максим Третьяков точним ударом із 11-метрової позначки установив на табло остаточний рахунок зустрічі – 2:2.

Як бачимо у турнірній таблиці, за три тури до завершення чемпіонату зберігається інтрига як у боротьбі за срібні та бронзові медалі, так і за вихід до єврокубків. Що відоме вже, то це ім’я чемпіона та команди, яка покине УПЛ.


Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах